Nicolaie Matei:”STOP abuzurilor la Primăria Sebeș! Justiția este oarbă, nu chioară!”

- Politice - august 31, 2021
verde
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Abuzurile nu se mai sfârșesc la Primăria Sebeș, iar modul sfidător în care angajații de acolo ne tratează pe noi, cei care le plătim de fapt salariile lună de lună (și nu sunt deloc unele mici, credeți-mă pe cuvânt) trebuie să ia sfârșit!

Îl previn pe primarul Gheorghe D. Nistor și gașca lui de interese (structură de tip mafiot) că nimeni și nimic nu mă va opri din a lupta pentru drepturile cetățenești și pentru adevăr. Iar sifonarea banilor noștri pe fel de fel de contracte, bătaia de joc prin plantări de arbori pe fosta groapă de gunoi a orașului (prejudiciu de 2,4 miliarde lei vechi) sau ghivece care dau oxigen (peste 50 milioane lei vechi bucata/ghiveci) ar trebui să atragă atenția organelor de anchetă din acest județ, care de prea multe ori închid ochii în fața evidențelor.

În aceeași ordine de idei se înscrie și ultima plângere penală pe care am depus-o la DNA – Serviciul teritorial Alba, împotriva primarului Gheorghe D. Nistor (ex-agentul „plicușor” de la Garda Financiară), a șefei serviciului juridic din cadrul Primăriei Sebeș, Delia Gligor, secretarului municipiului Cristina Vlad, Ekart ș.a.

Este inadmisibil și de netolerat ca aparatul de specialitate al primarului și Gheorghe D. Nistor personal să refuze să ducă la îndeplinire procesul verbal al unei licitații publice care a avut loc, atenție, în data de 12.04.2019. La acea dată eram consilier local în cadrul CL Sebeș și am fost sesizat cu privire la tergiversarea acestei situații.

Nici până astăzi primarul Gheorghe D. Nistor nu a fost în stare să respecte legea și să pună în aplicare rezultatul acestei licitații publice, la care au participat 3 firme. Personal consider că nu agreează ideea că o firmă din Sebeș a câștigat această licitație, în timp ce toată lumea vorbește că o firmă concurentă din Sibiu “ar fi trebuit” să câștige – dorința ex-gardistului Gheorghe D. Nistor “Plicușor”.

În esență, CL Sebeș a luat decizia HCL 57/2019 pentru concesionare teren în suprafață de 2.000 mp situate în mun. Sebeș, Str. Alunului, CF 76182, nr. Cad. 76182/5, top 2253/1, transcris în CF nr.76839 cu nr. de inventar 81390.05, teren aflat în inventarul domeniului privat al mun. Sebeș în vederea realizării de investiții.

Ulterior are loc licitația desfășurată de către Primăria Sebeș, care se finalizează cu procesul verbal nr. 40308/12.04.2019, câștigătorul licitației fiind declarat o firmă din Sebeș, lucru asumat prin semnătură de către toți membrii comisiei de licitație.

Încă de atunci Gheorghe D. Nistor, efemerul primar mincinos care încalcă legea și acoperă pe cei ce o încalcă, refuză să ducă la îndeplinire rezultatul licitației, iar angajații direct responsabili ai Primăriei Sebeș sunt complici și tăinuitori ai acestei ilegalități, toți fiind acuzați în mod oficial de abuz în serviciu!

Aștept ca măcar DNA Alba să nu închidă ochii la nenumăratele abuzuri, inclusiv la proiectul de hotărâre nr.247 din 24.08.2021 inițiat de către primarul Municipiului Sebeș Gheorghe D. Nistor, prin care se cere Consiliului Local Sebeș : ”contractarea de servicii de avocatură de asistență și reprezentare…” în încercarea de acoperire a unor abuzuri, pentru că… Justiția este oarbă (adică îndeplinește actul de justiție indiferent de numele și funcțiile celor din dosare) și aș vrea să cred că nu este chioară

NICOLAIE MATEI

Președinte Partidul Verde, Organizația Județeană Alba

Vicepreședinte Partidul Verde-România

Service camioane
Comments are closed.