Nicolae Albu, prefectul județului Alba: S-a decis redeschiderea restaurantelor și cafenelelor în interior, în Alba Iulia

- Stirile Zilei - mai 8, 2021
alba
Distribuie

CJSU Alba s-a întrunit astăzi pentru a analiza măsurile care se impun în perioada următoare, în funcție de rata de incidență, pentru fiecare localitate în parte.

Având în vedere faptul că după 14 zile de măsuri dispuse conform legii, cifrele reflectă rezultatul respectării măsurilor luate, am propus membrilor CJSU relaxarea mult așteptată în municipiul Alba Iulia începând cu data de 09.05.2021, ora 00.00.


Deși termenul prevăzut de legislația incidentă pentru luarea măsurilor este de 48 ore, am ținut cont de trendul descendent și, imediat după comunicarea cifrelor oficiale de către DSP, am dispus convocarea CJSU pentru luarea hotărârilor ce se impun.

Printre acestea doresc să amintesc pe cele referitoare la redeschiderea și în interior a restaurantelor și cafenelelor, în limita a 30% din capacitate.

Decizia este bazată pe date concrete nu pe populisme propagate prin conferințe de presă la sedii de partide, ce au contestat în permanență pandemia și au instigat populația la nerespectarea măsurilor sanitare.


Continuitatea și gradualitatea măsurilor, un principiu esențial al managementului situațiilor de urgență, au avut efectul mult așteptat, cel al scăderii incidenței îmbolnăvirilor la nivelul UAT- urilor din județul nostru.


Sănătatea cetățeanului și viața fiecărui concetățean este prioritară pentru mine ca prefect, și nu zgomotul unor vuvuzele politice. Îi asigur pe cetățeni că la Alba Iulia, urmare a măsurilor luate, putem avea un sezon turistic pe măsura dorințelor turiștilor ce vor fi primiți în special de industria HoReCa.

Service camioane
Comments are closed.