Negociatorul-șef al Parlamentului European Victor Negrescu pledează pentru creșterea alocărilor financiare dedicate luptei împotriva corupției, traficului de droguri și spălării de bani în cadrul bugetului UE pentru 2025

- Actualitate - aprilie 3, 2024
Distribuie

În contextul elaborării bugetului Uniunii Europene pentru anul viitor, eurodeputatul Victor Negrescu, în calitate de negociator-șef al Parlamentului European, propune creșterea sprijinului pentru agențiile europene ce se ocupă de combaterea traficului de droguri, corupției și spălarea banilor europeni.

Discuțiile recente purtate de Negrescu cu reprezentanții EPPO au reliefat importanța consolidării eforturilor europene în aceste domenii critice. „Mă bucur că avem mulți români profesioniști care activează la cel mai înalt nivel în aceste instituții”, a declarat negociatorul-șef, subliniind contribuția românească la instituțiile europene.

În cadrul întâlnirii, eurodeputatul român a prezentat prioritățile Parlamentului European pentru bugetul european al anului viitor, evidențiind necesitatea diligenței, responsabilității și respectării valorilor Uniunii în utilizarea fondurilor UE și în relațiile cu partenerii de implementare. Documentul adus în discuție reiterează importanța organismelor eficace de monitorizare și control care să dezvăluie și să sancționeze infracțiunile împotriva intereselor financiare ale UE, subliniind că investițiile în combaterea corupției generează o rentabilitate netă enormă în cadrul Uniunii Europene.

De asemenea, europarlamentarul român a subliniat necesitatea alocării de resurse adecvate, inclusiv resurse umane, pentru aceste organisme, pentru a-și îndeplini sarcinile într-o manieră cât mai eficace. El a evidențiat, totodată, importanța unei supravegheri adecvate din partea UE pentru a garanta funcționarea corectă a sectorului financiar în beneficiul cetățenilor și al consumatorilor.

Service camioane
Comments are closed.