Modificare propusă pentru traseul Centurii Ocolitoare de Nord din Alba Iulia

- Administratie - august 7, 2023
Distribuie

Consilierii locali din Alba Iulia vor examina în ședința programată pentru 8 august o propunere de modificare a traseului proiectului de dezvoltare a Centurii Ocolitoare Nord Alba Iulia. Documentația Planului Urbanistic Zonal (PUZ) a fost prezentată pentru a fi aprobată.

Proiectul în discuție se referă la modernizarea traseului pentru drumul de ocolire situat pe partea de nord a municipiului Alba Iulia, între kilometrul 0+032 și kilometrul 1+208, prin schimbarea traseului aprobat anterior prin PUZ.

Conform Consiliului Local, în urma aprobării documentației de urbanism inițiale, s-a identificat o zonă în care este posibil să se facă îmbunătățiri asupra traseului, conform memoriului tehnic depus.

Decizia de a modifica traseul a fost luată din cauza reliefului înclinate al terenului pe acea porțiune și a observațiilor făcute în locație. Noile modificări de traseu implică reamplasarea sau relocarea în direcția cardinală sud pe bucata menționată.

Aceste ajustări de traseu au fost realizate în zone fără construcții edilitare sau zone de protecție a acestora.

Această intervenție de modificare a traseului are ca scop protejarea investiției de posibile alunecări de teren și, de asemenea, își propune să faciliteze circulația fluidă a traficului pe această arteră.

Suprafețele de teren afectate sunt clasificate ca zone drumuri, teren neproductiv, pășune și vie.

Aria vizată se află pe latura de nord a municipiului Alba Iulia, între giratoriul șoselei de centură (zona RAR) și DJ 74, în zona anterioară podului peste râul Ampoi de la intrarea în satul Șard.

Suprafața totală luată în considerare în cadrul PUZ este de 180310,8 metri pătrați.

Conform proiectului PUZ, se preconizează construirea a două drumuri colectoare paralele cu drumul național, care vor prelua traficul generat de obiectivele situate în proximitatea drumului județean.

Service camioane
Comments are closed.