Ministrul Apărării Angel Tîlvăr exclude posibilitatea unui război în România, dar recunoaște provocările din securitate.

- Nationale - ianuarie 3, 2024
Distribuie

Garanții de securitate și contribuția la apărarea colectivă – declarații importante în contextul instabilității regionale.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3 că, deși anul trecut a fost unul complicat din punct de vedere securitar, România a trecut cu bine prin aceste provocări. Cu toate acestea, el a recunoscut că anul în curs va aduce noi provocări și a fost întrebat explicit dacă există posibilitatea unui război pe teritoriul României.

În mod categoric, ministrul Apărării a respins această ipoteză, explicând că țara beneficiază acum de garanții de securitate pe care nu le-a avut până acum. El a subliniat că România, ca parte a celei mai puternice alianțe politico-militare, a jucat un rol esențial în menținerea unui climat de stabilitate și pace în regiune, având în vedere invazia neprovocată și ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei.

„Nu, nu va fi război în România, pentru că avem garanții de securitate pe care România nu le-a mai avut până acum”, a declarat ministrul. El a adăugat că țara face tot ce este necesar, atât din punct de vedere politic, cât și militar, pentru a preveni un astfel de scenariu. În acest sens, Tîlvăr a subliniat importanța stabilității politice și a predictibilității, care au generat un nivel de încredere în rândul aliaților, permițând astfel contribuția României la apărarea colectivă și obținerea sprijinului pentru siguranța cetățenilor și securitatea țării.

În contextul tensiunilor geopolitice, declarațiile ministrului Apărării vin ca un mesaj de asigurare pentru populație și partenerii internaționali, subliniind angajamentul României în menținerea stabilității și securității în regiune.

The post Ministrul Apărării Angel Tîlvăr exclude posibilitatea unui război în România, dar recunoaște provocările din securitate. first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.