Ministerul Sănătății ia măsuri pentru asigurarea medicamentelor necesare tratamentului gripei

- Politic - ianuarie 10, 2023
Distribuie

Ministrul PSD al Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a luat din timp măsuri și continuă să acționeze pentru a asigura în farmacii antiviralele necesare pentru tratarea gripei.

De asemenea, ministrul social-democrat continuă să poarte discuții cu producătorii și distribuitorii de medicamente pentru suplimentarea stocurilor.

La finalul anului trecut, dr. Rafila a dat dispoziții pentru suspendarea temporară a exporturilor de medicamente specifice și a pus la dispoziția cetățenilor o listă cu medicamentele alternative care pot fi folosite.

De asemenea, odată cu reînceperea școlii, ministrul Sănătății a luat toate măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirii elevilor și profesorilor, fără ca școlile să fie închise și fără a reveni la restricțiile din timpul pandemiei.

Cetățenii sunt considerați parteneri ai autorităților și se mizează pe responsabilitatea părinților de a nu veni cu copiii la școală dacă aceștia prezintă simptome.

Totodată, s-a dispus triajul în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori și au fost puse la dispoziții recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Deputat PSD Alba, Radu Marcel Tuhuț

Citește și:

Gripă, infecții respiratorii, pneumonii: Peste 2.000 de îmbolnăviri în județul Alba într-o săptămână

Service camioane
Comments are closed.