Externe

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru cetățenii români care vor să călătorească în Spania

1 Mins read

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania că Agenţia Meteorologică spaniolă a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă şi a emis coduri portocaliu şi galben de caniculă, furtuni şi ploi torenţiale.

Pentru 20 iulie este anunțat Cod galben de caniculă (până la 39ºC), ploi torenţiale (20mm/h) şi furtună în comunităţile Aragon şi Catalonia; Cod galben de caniculă (până la 39ºC) în comunităţile Madrid, Castilla La Mancha, Navarra şi La Rioja și Cod galben de furtună pentru Comunitatea Valenciană.

Pentru 21 iulie 2021 este anunțat Cod galben de caniculă (până la 39ºC) în comunităţile Madrid, Andaluzia, Aragon, Castilla y León, Castilla La Mancha, Catalonia, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană şi Insulele Baleare.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea pentru cetăţenii români de a consulta în permanenţă informaţiile publice şi recomandările autorităţilor spaniole.

De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgenţă, să contacteze autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112.    

COMENTEZI?