Miercuri: CSM Volei Alba Blaj – Kaposvar, în cupele europene la volei feminin

- Sport - februarie 23, 2021
Distribuie

CSM Volei Alba Blaj va întâlni miercuri 24 februarie, de la ora 18.00, echipa maghiară 1. MCM-Diamant Kaposvár, în Sala Sporturilor Târgu Mureș, în manșa tur a semifinalelor Cupei Challenge la volei feminin.

Partida va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 3. 

Campioana României se află la a treia semifinală europeană în ultimii patru ani și încearcă să repete performanțele din 2018 (finala Ligii Campionilor) și 2019 (finala Cupei CEV).

CSM Volei Alba Blaj abordează meciul cu 1. MCM-Diamant Kaposvár cu moralul ridicat, după ce duminică a reușit să câștige a treia Cupă a României din palmares. Campioana României nu are timp de sărbătorit, pentru că va întâlni un adversar care, la fel ca CSM Volei Alba Blaj, a scris istorie în cupele europene, fiind prima echipă din Ungaria calificată în semifinalele Cupei Challenge.

Darko Zakoč, antrenorul principal al CSM Volei Alba Blaj, spune că echipa sa este favorită, dar numai dacă va aborda cu atenție și concentrare meciul de miercuri:

„Suntem bucuroși că ne-am îndeplinit unul dintre obiectivele noastre, prin câștigarea Cupei României, dar nu trebuie să ne relaxăm, ci trebuie să rămânem concentrați la ceea ce avem de făcut în continuare. Urmează Cupa Challenge, unde suntem una dintre echipele favorite la câștigarea trofeului. Avem un avantaj în semifinale, pentru că am evitat echipele din Turcia. Avem prima șansă cu 1. MCM Kaposvár și putem să ne calificăm în finală, dacă vom aborda cele două meciuri cu seriozitate și dacă ne vom face jocul nostru obișnuit. Câștigarea Cupei Challenge este un obiectiv al nostru în acest an.”

Și căpitanul echipei, Ioana Baciu, consideră foarte importantă confruntarea de miercuri, pe care voleibalistele din Blaj o așteaptă cu multă încredere:

„Ne așteaptă un meci important miercuri. Suntem pregătite și dornice să ajungem în finală. Moralul echipei și atmosfera este foarte bună după câștigarea Cupei României. Le mulțumim celor care ne susțin și care sunt mereu alături de noi, în ciuda acestei perioade în care nu ne putem bucura fizic împreună de rezultate. Vrem să le facem o nouă bucurie suporterilor noștri”.

1. MCM-Diamant Kaposvár este echipa de volei feminin din Kaposvár, un oraș cu peste 64.000 de locuitori, situat în Sud-Vestul Ungariei, la sud de Lacul Balaton. În cei 11 ani de existență, 1. MCM-Diamant Kaposvár a avut o evoluție constantă în campionatul Ungariei, reușind să își îmbunătățească clasările de la an la an. Anul 2020 este anul cu cele mai bune performanțe din istoria clubului maghiar. Pe lângă debutul în cupele europene, 1. MCM-Diamant Kaposvár a reușit un sezon regulat intern de excepție, clasându-se pe primul loc cu trei etape înainte de final, moment în care, din cauza pandemiei de coronavirus, campionatul a fost întrerupt, federația din Ungaria hotărând să suspende competiția, fără să se acorde titlul de campioană.

1. MCM-Diamant Kaposvár s-a înscris în Cupa Challenge, unde a reușit să facă istorie, fiind prima echipă din Ungaria calificată în semifinalele Cupei Challenge, după ce a trecut de TJ Ostrava (Cehia) și VP UKF Nitra (Slovacia), cu victorii de 3-0, în cadrul turneului organizat pe teren propriu, în luna decembrie.

De cinci ori campioană a României și de trei câștigătoare a Cupei României, CSM Volei Alba Blaj a făcut istorie pentru România, prin cele două finale europene disputate până acum: finala Ligii Campionilor (2018) și finala Cupei CEV (2019). În acest an, din cauza situației create de pandemia de coronavirus, campioana României s-a înscris în Cupa Challenge, cu obiectivul de a aduce prima cupă europeană la Blaj. CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinale după ce a trecut, în turneul pe care l-a organizat la Sibiu, de echipa spaniolă Sanaya Libby`s La Laguna, în optimi, și de VK Prostejov (Cehia), în sferturi, pe care le-a învins cu același scor, 3-0.

Meciul retur se va disputa în Ungaria, în Kaposvár Arena, miercuri, 3 martie, de la ora 17:30 (ora României).

În cealaltă semifinală se vor întâlni echipele THY Istanbul și Sistem9 Yesilyurt Istanbul, meciurile fiind programate în zilele de 2 și 3 martie.

CSM Volei Alba Blaj găzduiește pentru a doua oară un meci european în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, după cel din 27 noiembrie 2019, când a jucat împotriva puternicei echipe italiene Imoco Conegliano, în grupele Ligii Campionilor (partidă pierdută cu 3-0).

sursa: voleialbablaj.ro

Service camioane
Comments are closed.