Meteorologii anunță o împărțire în două a României: într-o parte vor fi furtuni, în cealaltă parte va fi caniculă

- Nationale - iulie 28, 2023
Distribuie

Meteorologii au anunțat că în luna august vremea va fi diferită în regiunile României. Astfel, dacă în sud și în est va fi cald, în nord, centru și vest vor fi perioade cu precipitații și cu temperaturi mai mici decât cele normale în august.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în săptămâna 31 iulie – 7 august, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice, informează Mediafax.

În săptămâna 7 – 14 august, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cresc temperaturile de la jumătatea lunii

În săptămâna 14 – 21 august, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor. Regimul pluviomertic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 21 – 28 august, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, au precizat meteorologii

The post Meteorologii anunță o împărțire în două a României: într-o parte vor fi furtuni, în cealaltă parte va fi caniculă first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.