Memoria culturală a locului în Interviurile Bibliotecii: Romi Adam vorbește despre Grigore Vieru

- Actualitate - februarie 14, 2024
Distribuie

Orice bibliotecă publică este o colecție de unități de bibliotecă organizată după anumite criterii, de către bibliotecari, care facilitează utilizarea acestora în scop de informare, cercetare, educație sau recreere. De asemenea, bibliotecile oferă spații pentru studiu, cercetare, recreere și colaborare, oferă acces la resurse electronice și sunt centre comunitare în care se desfășoară activități de animație culturală. Dar un rol foarte important al bibliotecii publice este acela de a conserva pe diferite suporturi memoria culturală a locului.

La Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba se desfășoară încă din anul 2021, proiectul care se intitulează Memoria culturală a locului în Județul Alba, un proiect destinat identificării, valorificării și susținerii creatorilor și conservării patrimoniului cultural din județul Alba. În cadrul acestui proiect au fost realizate șaisprezece DVD-uri intitulate generic „Interviurile Bibliotecii”, în care personalități importante ale vieții culturale au vorbit despre viața și opera lor și despre evenimente importante desfășurate în Alba Iulia și județul Alba, de-a lungul anilor.

Printre cei intervievați în cadrul acestui proiect se numără și sculptorul albaiulian Romi Adam, care a vorbit despre întâlnirea sa cu marele scriitor Grigore Vieru și despre drumul de la idee până la dezvelirea bustului lui Grigore Vieru pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia. De asemenea, interviul cuprinde și amintirile păstrate de sculptorul Romi Adam, de la momentul dezvelirii bustului amplasat în Chișinău și a dezvelirii plachetei de pe blocul în care a locuit Grigore Vieru. Tot în cadrul acestui interviu, artistul Romi Adam oferă informații inedite despre întâlnirea cu Raisa Vieru, soția regretatului scriitor. Interviul va fi difuzat în data de 14 februarie 2024, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la adresa

https://www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaLucianBlagaAlba .

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.