Mausoleul Taj Mahal a fost redeschis!

- Externe - iunie 16, 2021
mahal
Distribuie

Legendarul mausoleu indian Taj Mahal a fost redeschis pentru vizitatori miercuri, în contextul în care autorităţile din India, o ţară care încă este afectată de cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, extrem de devastator, se grăbesc să ridice restricţiile antiepidemice pentru a revitaliza economia naţională.

Acest monument din secolul al XVII-lea, construit de împăratul Shah Jahan în oraşul Agra, a fost închis pentru public la începutul lunii aprilie, după ce India a introdus măsuri specifice unui lockdown strict pentru a limita creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

Doar 650 de turişti vor fi acceptaţi în interiorul mausoleului Taj Mahal în timpul programului de vizitare, a precizat Prabhu Singh, magistratul districtual din Agra. În vremuri normale, celebrul monument din marmură albă atrăgea între 7 milioane şi 8 milioane de turişti pe an, ceea ce înseamnă o medie zilnică de peste 20.000 de vizitatori.

Alte monumente protejate prin legi federale, inclusiv Red Fort şi Qutub Minar din New Delhi, au fost şi ele redeschise pentru turişti miercuri, în pofida avertismentelor lansate de specialiştii din India.

Service camioane
Comments are closed.