„Mascații” brașoveni au efectuat 21 de percheziții în țară și 6 în Italia, la traficanți de migranți care cereau între 5.000 și 10.000 de euro/om ca să treacă pakistanezi peste graniță

- Nationale - aprilie 25, 2024
Distribuie

Într-o amplă operațiune coordonată între autoritățile din România și Italia, „mascații” brașoveni au descins asupra unui grup de traficanți de migranți, punând capăt activităților infracționale ale acestora. Au avut loc 21 de percheziții în diverse locații din țară și alte 6 în Italia, toate în legătură cu această rețea infracțională.

Conform informațiilor furnizate de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, grupul infracțional ar fi operat începând cu anul 2021, având ramificații în România, Italia și Austria. Modul de operare al grupului implica racolarea și traficarea migranților, preponderent din Pakistan și Africa, sub pretextul angajării acestora în diferite locații de muncă.

Membrii rețelei ar fi facilitat obținerea de avize de muncă pentru migranți prin intermediul unor societăți comerciale controlate, iar ulterior i-ar fi preluat și transferat către destinații din vestul Europei, în special Italia, în schimbul unor sume substanțiale de bani. Potrivit anchetatorilor, tarifele impuse pentru trecerea ilegală a migranților se situează între 5.000 și 10.000 de euro per persoană, iar cei care nu puteau plăti erau obligați să muncească fără plată timp de un an în folosul grupului infracțional.

Investigațiile au relevat că grupul opera la nivel internațional, ceea ce a dus la colaborarea strânsă între autoritățile judiciare din România și Italia. În acest sens, în anul 2024, a fost încheiat un acord pentru constituirea unei Echipe Comune de Anchetă, iar ieri au avut loc 6 percheziții domiciliare în Italia, în timp ce polițiștii austrieci desfășoară 2 percheziții în Salzburg, conform unui Ordin European de Anchetă.

În urma perchezițiilor, autoritățile au reușit să confiște sume semnificative de bani în diverse valute, precum și documente relevante pentru anchetă. Peste 20 de persoane implicate în această rețea infracțională urmează să fie audiate, iar acțiunea a beneficiat de sprijinul unui număr extins de structuri polițienești și jandarmi din România.

The post „Mascații” brașoveni au efectuat 21 de percheziții în țară și 6 în Italia, la traficanți de migranți care cereau între 5.000 și 10.000 de euro/om ca să treacă pakistanezi peste graniță first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.