Machu Picchu se va redeschide vizitatorilor din 1 martie

- Externe - februarie 26, 2021
Distribuie

Situl turistic Machu Pichu a fost închis din 31 ianuarie din cauza celui de-al doilea val epidemic din Peru. Citadela incaşă va primi din nou turişti, luni, ” la doar 40% din capacitate”, potrivit AFP.

„Redeschidem citadela pe 1 martie şi 897 de persoane vor putea vizita zilnic situl, după un protocol sanitar strict”, a indicat pentru AFP o sursă anonimă din Ministerul peruan al Culturii. 

Închis aproape opt luni în 2020, situl arheologic, clasat în patrimoniul mondial al UNESCO din 1983, s-a redeschis în noiembrie, pentru doar 2.244 de vizitatori. Dar a fost închis din nou, pe 31 ianuarie, din cauza celui de-al doilea val epidemic de Covid-19. 

Pe 24 februarie, Guvernul peruan a decis să ridice măsurile de izolare în mai multe regiuni, impuse pentru aproape 16 milioane de locuitori, după o creştere a cazurilor de Covid-19 de la sfârşitul lui ianuarie. 

Ţara cu 33 de milioane de locuitori este una dintre cele mai îndoliate de pandemie din America Latină. 

Ea a fost grav afectată de consecinţele economice ale pandemiei. Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut cu 11,12% în 2020. Prăbuşirea a fost în special brutală pentru sectorul turistic care a cunoscut o scădere de 50,45%, potrivit datelor oficiale. 

Service camioane
Comments are closed.