Luni are loc prima sesiune ”fizică” a Parlamentului European de după izbucnirea pandemiei de COVID-19

- Externe - iunie 7, 2021
ue
Distribuie

Sute de eurodeputaţi se deplasează la Strasbourg pentru prima sesiune a Parlamentului European care va fi găzduită de oraşul francez după izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Europarlamentarii vor fi supuși la controale ale temperaturii corporale, vor trebui să poarte masca, vor avea interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi vor face multiple teste medicale.

În plus aceștia vor fi supuși carantinei obligatorii la revenirea în Belgia dacă perioada în care se află în afara teritoriului acestei ţări depăşeşte 48 de ore.

Mulţi europarlamentari vor putea ”participa” de la distanţă, prin videoconferinţă, la sesiunea plenară care începe luni la Strasbourg, în timp ce secretariatul Parlamentului European a trimis doar o treime din personalul care de obicei se deplasează în oraşul francez pentru aceste sesiuni.

De la începutul epidemiei, sesiunile Parlamentului European au avut loc în general prin videoconferinţă, cu prezenţă redusă a europarlamentarilor şi echipelor acestora. Ultima sesiune plenară care a avut loc la Strasbourg a fost cea din 10-13 februarie 2020.

Service camioane
Comments are closed.