Localități din 22 de județe primesc finanțare pentru 25 de noi investiții în modernizarea infrastructurii

- Nationale - aprilie 18, 2024
Distribuie

Ministerul Dezvoltării anunță semnarea a 25 de noi contracte de finanțare în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, care vizează modernizarea infrastructurii în comunitățile din 22 de județe din întreaga țară.

Printre proiectele finanțate se numără extinderea rețelei de distribuție a gazului natural în comuna Lisa din județul Brașov, o inițiativă ce va aduce beneficii semnificative locuitorilor acestei zone.

Valoarea totală a acestor investiții se ridică la impresionanta sumă de 326.828.899,51 de lei și vizează nu doar modernizarea drumurilor locale, ci și îmbunătățirea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, canalizare menajeră, stații de epurare și distribuție a gazelor naturale.

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, a subliniat importanța acestor proiecte, menționând că ele vor aduce beneficii palpabile pe termen mediu și lung pentru comunitățile locale și că ministerul va continua să sprijine astfel de inițiative care contribuie la dezvoltarea durabilă a țării.

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” are ca obiectiv realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și a 104 obiective de investiții pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

The post Localități din 22 de județe primesc finanțare pentru 25 de noi investiții în modernizarea infrastructurii first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.