Liderul PSD Alba, opinie tranșantă în chestiunea parcărilor din Alba Iulia: Nu suntem de acord cu grăbirea instituirii parcărilor cu plată la Alba Iulia!

- Politice - ianuarie 10, 2021
Distribuie

Președintele interimar al PSD Alba, deputatul Radu Tuhuț, are o opinie tranșantă în chestiunea parcărilor din Alba Iulia.

„O administrație eficientă creează suficiente locuri de parcare, iar apoi gândește un sistem corect de taxare a lor. Nu suntem de acord cu grăbirea instituirii parcărilor cu plată la Alba Iulia! Îi felicit pe consilierii locali ai PSD Alba Iulia pentru pozițiile ferme pe care le-au luat pe acest subiect și îi încurajez să continue demersurile ce au ca scop apărarea intereselor cetățenilor. Taxarea parcărilor rezidențiale, în municipiile reședință de județ, este o normalitate, dar numai după ce administrația locală a creat suficiente, iar autoturismele sunt supravegheate corespunzător”, afirmă Radu Tuhuț.

”Într-un material de presă, în perioada premergătoare alegerilor locale, primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, afirma că înainte să taxeze locurile de parcare, o administrație trebuie să se asigure că acestea există, exprimând o opinie critică cu privire la instituirea acestora în municipiu. Recent, domnul primar a anunțat cetățenii că din 18 ianuarie va fi pus în aplicare regulamentul parcărilor publice cu plată. Se pune, astfel, întrebarea legitimă, câte locuri de parcare au fost înființate de când și-a preluat mandatul astfel încât acum să se justifice această măsură sau ce s-a întâmplat de și-a schimbat radical această opinie?

Sunt întru totul de acord cu pozițiile consilierilor locali ai PSD privind necesitatea de regândire și reanalizare a regulamentului parcărilor rezidențiale. Locurile pentru staționare de pe străzi secundare nu trebuie taxate, iar tariful pe oră trebuie redus, chiar înjumătățit. De asemenea, nu putem fi de acord cu taxarea parcărilor din zonele unităților medicale, a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, centrului de permanență, policlinicii, cabinetelor și centrelor medicale, având în vedere criza sanitară în care ne aflăm. De asemenea, trebuie bine analizată și decizia de aplicare a parcărilor din zona instituțiilor publice la care contribuabilul se deplasează pentru a achita anumite taxe, dar și din zona instituțiilor în care de regulă cozile sunt mari.

Nu ar fi corect să fie taxați cei care așteaptă ore în șir în fața Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. În altă ordine de idei, nu suntem de acord cu ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în orice împrejurare. Este normal să se ridice un autoturism care blochează accesul, dar nu și unul parcat în fața ambulatoriului de specialitate – așa cum știu că s-a întâmplat – deoarece nu a fost oprit pe locul special amenajat în acest sens. Pe acest subiect, consilierii locali ai PSD au rămas singurii care au apărat interesele șoferilor!”, mai spune Radu Tuhuț.

Service camioane
Comments are closed.