Licitație în SEAP pentru modernizarea drumului forestier de la Valea Dăii

- Administratie - mai 24, 2021
cugir
Distribuie

Primăria Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice contractul aferent lucrărilor de modernizare a drumului forestier de la Valea Dăii.

Lucrărilor de bază propriu zise vor presupune săpătura generală, realizare strat de fundație din balast de 20 cm, realizare strat din piatră spartă de 25 cm, realizare strat de bază din macadam – 10 cm. La final este programată așternerea stratului de legătură de 6 cm, urmat de cel de uzură de 4cm.

Acostamentele vor fi completate cu 10 cm piatră spartă, se vor realiza elementele pentru scurgerea și evacuarea apelor, precum și zidurile de sprijin din gabioane. Nu în cele din urmă se vor amenaja accesele la proprietăți și la drumurile laterale. și vor fi montați parapeți de protecție. Scurgerea apelor de pe platforma drumurilor se va asigura prin pantele în profil transversal și longitudinal. Șanțurile proiectate, din beton C30/37, vor avea o secțiune trapezoidală și o grosime a betonului de 10 cm. Acestea vor fi realizate pe un strat de 5 cm de nisip pilonat.

Având în vedere că drumul forestier Valea Dăii – Cugir are o singura bandă de circulație, pentru a se asigura fluența traficului s-au proiectat platforme de încrucișare cu lățimea de 2.50 m ce se vor amenaja pe o singura parte conform planului de situație. Acestea vor avea același sistem rutier ca și drumul forestier Valea Dăii.

Pentru asigurarea continuității drumului la racordările cu străzile adiacente s-au prevăzut podețe din țeavă corugată cu DN 300, SN8. Pentru sporirea siguranței în exploatare s-au proiectat parapeți metalici de tip H1W4 pe stâlpi bătuți. Lungimea totală a parapeților este 1.486,00 m.

Valoarea proiectului este de circa 3.300.000 de lei și prevede modernizarea drumului forestier Valea Dăii-Cugir, care face parte din domeniul public al orașului Cugir, în lungime de 3.037 metri.

Service camioane
Comments are closed.