Liberalii și social-democrații au trântit Bugetul Municipiului Alba Iulia

- Administratie - ianuarie 30, 2023
Distribuie

Fatalitate în Consiliul local Alba Iulia. Imprevizibilul, anunțat de câteva zile s-a produs, iar Bugetul Municipiului a picat la vot, spre supărarea primarului Gabriel Pleșa (USR), care a încercat în ultimii doi ani o apropiere de PNL (cel puțin în Consiliul Local Alba Iulia).

Pentru prima oară după multe luni au venit toți consilierii locali.

Consilierul USR Sergiu Vârtei a solicitat colegilor o procedură specială pentru votarea Bugetului: votul nominal, nu prin ridicarea mâiniie, așa cum se procedează în mod normal. A cerut așadar votul nominal pentru a se știi exact cine cum votează, dar consilierii liberali au refuzat propunerea de bun-simț a tânărului avocat din USR.

Votul pentru buget a fost votat de 3 ori, prin ridicarea mâinii. A fost nevoie de reluarea procedurii de vot pentru că secretarul Marcel Jeler nu a știut exact cine a ridicat PENTRU Buget și cine a votat ÎMPOTRIVĂ. Scorul final: 12-9 pentru consilierii care au votat ÎMPOTRIVĂ.

Au votat PENTRU adoptarea bugetului: consilierii USR-PLUS (Ionela Gavrilă Paven, Ionuț Horșa, Petru Gabriel Medrea, Emil Antoniu Popescu, Sergiu Nicolae Vârtei, Nicolae Alexandru Dan-Dumitru, Ioana Silvia Câmpeanu-Vlad), Daniela Nanu – independent, Paul Victor Florea – independent.

Au votat ÎMPOTRIVA bugetului: consilierii PNL (Claudiu Marean, Corina Rotar, Marcela Vîlcan, Cornel Stelian Sandu, Gabriel Lupea, Raul Sebastian Tudorașcu, Marius Filimon, Ionuț Fulea, Sabina Oltean) și consilierii PSD (Narcisa Ioana Bucureștean, Alin Stanciu, Bogdan Medrea).

Ce se întâmplă prin nevotarea Bugetului Municipiului Alba Iulia ?

Teofila Țâr, directorul economic al Primăriei, a declarat: „Am și povestit la Finanțe în cazul în care nu se va trece Bugetul, că n-am mai întâlnit așa ceva. Da, într-adevăr, nu se poate accesa nici o sursă de finanțare, nu poți să ceri la Finanțe bani pentru învățământ, pentru burse, transport elevi și profesori, pentru echilibrare, deci nici un fel de sume nu se pot accesa… doar din veniturile proprii, dacă Primăria colectează venituri proprii, ceea ce este imposibil ca să acoperi toate cheltuielile din venituri proprii, să ne înțelegem.

Deci nu se poate, pentru că se încasează pe rând veniturile proprii, nu se încaseză într-o lună. Cotele defalcate din impozitul pe venit vor fi blocate, alături din sumele defalcate din TVA”.

Concluziile aparțin primarului Gabriel Pleșa: „Se blochează totul, respectiv: subvenții, bani pentru învățământ, probabil și salarii, investiții, tot. Bine, o să mai ai plăți pe care le poți face… pentru utilități și alte lucruri, dar în rest tot”.

Service camioane
Comments are closed.