„Let’s do it, Alba!” invită toți albaiulienii să se alăture unei noi ediții. Natura are prioritate! Ajută-ne să o menținem curată

- Din Judet - septembrie 14, 2023
Distribuie

„Let’s do it, Alba!” invită toți albaiulienii să se alăture unei noi ediții. Natura are prioritate! Ajută-ne să o menținem curată

„Let’s Do It, Romania!” revine și în acest an cu o nouă ediție a Zilei de Curățenie Națională, care va avea loc pe 16 septembrie, alături de alte 191 de țări ce împărtășesc aceeași misiune: să contribuim la o lume cu mai puține deșeuri.

Pe data de 16 septembrie, „Let’s Do It, Romania!” lansează o nouă acțiune de curățenie la nivel național, la care s-a înscris și județul Alba. Ziua de Curățenie Națională este un proiect ecologic inițiat în Estonia încă din 2008 și la care au aderat 195 de țări. În județul nostru, acest proiect are o tradiție puternică, atrăgând toți cei care iubesc natura și se preocupă de mediu curat.

În acest an, așteptăm cu nerăbdare un număr cât mai mare de participanți la această activitate națională, mai ales că în desfășurarea campaniei avem ca parteneri instituții importante ale statului, precum Ministerul Mediului, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Asociația Ofițerilor în Rezervă, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

Până în prezent, au confirmat participarea peste 40 de primarii și unități de învățământ din județul Alba, care se vor implica în marcarea Zilei de Curățenie Națională cu voluntari din cadrul instituțiilor aflate în subordinea partenerilor mai sus menționați.

Încurajăm, de asemenea, populația să se alăture acestei ample acțiuni de ecologizare într-un număr cât mai mare, pentru a demonstra că fiecare gest al nostru contează în menținerea naturii curate.

Pentru cei care doresc să se implice, vom comunica punctele de întâlnire din municipiul Alba Iulia, unde vor primi saci și mănuși oferite de Primăria Alba Iulia prin reprezentantul său la acest eveniment, domnul consilier Sebastian Băeșan.

Puncte de întâlnire:

1. Strada Vasile Alecsandri, nr. 106 (în dreptul căminului studențesc nr. 1) – ecologizarea zonei de câmp din spatele Sălii de Sport a „Universității 1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
2. Parcarea Panoramic Bar&Grill – ecologizarea zonei fostelor vii.

Doritorii se pot înscrie pe platforma „Let’s Do It, Romania!” cu numărul de voluntari accesând următorul link: https://membership.letsdoitromania.ro/, unde vor găsi și toate punctele de întâlnire din județ comunicate de reprezentanții instituțiilor implicate în acțiune.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați coordonatorul județean, doamna Laura Bradila, la adresa de e-mail laurabradila@yahoo.com.

Alăturați-vă milioanelor de voluntari care au contribuit la îmbunătățirea curățeniei din România în cadrul acțiunilor „Let’s Do It, Romania!” Împreună, putem restitui frumusețea naturii, reduce cantitatea de deșeuri și petrece o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune!

Service camioane
Comments are closed.