Lansare de carte la Sala Unirii din Alba Iulia

- Culture - decembrie 19, 2023
Distribuie

Miercuri, 20 decembrie 2023, ora 12.00, la Sala Unirii va avea loc lansarea volumului „Metamorfoze sociale în umbra marxism-leninismului. Educația adulților în România comunistă (1948-1958)” a istoricului Alin Goron, apărut la editura Mega din Cluj-Napoca.

„De ce societatea ar trebui să se simtă responsabilă doar pentru educația copiilor, iar nu și pentru educația adulților de toate vârstele?”, amintea celebrul psiholog german Erich Fromm în lucrarea sa „The sane society”. De-a lungul timpului, specialiști dar și reprezentanți ai autorităților publice au manifestat interes pentru educația adulților. În spațiul autohton, începând cu perioada interbelică, mai mulți reprezentanți ai elitelor s-au dovedit preocupate de acest important segment al educației.

Sub această paradigmă, regimul comunist va construi identitatea „omului nou”. Cele șase capitole ale cărții reconstituie această tematică în perioada de consolidare și legitimare a regimului. Cititorii vor putea descoperi temele definitorii ale conceptului de educație a adulților, dar poate și răspunsul la unele întrebări care preocupă astăzi societatea contemporană. Cercetarea nu se vrea a fi una exhaustivă, ci mai degrabă o poartă deschisă spre un segment important al istoriei culturale”, precizează organizatorii evenimentului.

Volumul va fi prezentat de către istoricul albaiulian Valer Moga.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în parteneriat cu editura Mega Cluj-Napoca.

Service camioane
Comments are closed.