La inițiativa lui Victor Negrescu, Parlamentul European a organizat o dezbatere în plen privind rezultatele Anului European al Tineretului

- Pe Surse - aprilie 19, 2023
Distribuie

La inițiativa europarlamentarului Victor Negrescu, Parlamentul European a organizat marți, 18 aprilie, în plenul de la Strasbourg, o dezbatere privind rezultatele Anului European al Tineretului, în cadrul căreia eurodeputatul român a solicitat Comisiei Europene un calendar clar al implementării propunerilor privind politicile de tineret la nivelul Uniunii Europene.

Într-un format nou de dezbatere, Negrescu a invitat Comisia Europeană să răspundă direct întrebărilor deputaților europeni, iar comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a fost prezentă și a răspuns interpelărilor eurodeputatului român, precum și a celor care au susținut inițiativa sa de a organiza această dezbatere în legislativul european.

Vicepreședinte al Comisiei pentru cultură, educație, tineret, media și sport din Parlamentul European, Victor Negrescu a demarat la începutul anului 2023 campania #YouthUP prin care a  solicitat ca Anul european al Tineretului să genereze rezultate tangibile pentru tineri.

De această dată, în plenul Parlamentului European, europarlamentarul român a cerut ca executivul european să sprijine propunerile tinerilor, formulate în cadrul Anului European al Tineretului.

Acesta a făcut apel la Comisia Europeană să accelereze implementarea politicilor dedicate tinerilor, în așa fel încât să fie aprobate până la finalul acestui mandat.

“Avem nevoie ca întreaga Comisie să sprijine propunerile de politici solicitate de tineri, care trebuie să ajungă în Parlamentul European, cât mai repede posibil, pentru a fi aprobate în decursul acestui mandat. Propunerea Comisiei Europene de a le prezenta doar la finalul acestui an va face ca aceste propuneri să ajungă prea târziu. În acest sens, Parlamentul European a decis alocarea a 8 milioane de euro, fonduri suplimentare pentru Anul European al Tineretului, care au fost incluse în bugetul european. Însă, numeroase organizații neguvernamentale europene și românești nu au cunoștință de ceea ce s-a întâmplat cu fondurile alocate, context în care, dorim să știm cum a folosit Comisia aceste fonduri și, concret, când vor ajunge propunerile de politici pentru tineri în Parlamentul European”, a precizat europarlamentarul Victor Negrescu.

Premergător dezbaterii, reprezentantul României în Parlamentul European și alți colegi europarlamentari și asistenți parlamentari au afișat bannere și postere cu campania #YouthUP, în semn de susținere și mobilizare pentru această dezbatere privind viitorul tinerilor europeni.
 
Campania YouthUP, inițiată de eurodeputatul Victor Negrescu, continuă seria acțiunilor lansate de acesta în sprijinul tinerilor europeni. La începutul anului acesta, reprezentantul României în Parlamentul European a solicitat Comisiei Europene, demers susținut de Grupul S&D, de zeci de eurodeputați din toate grupurile politice și de numeroase organizații ale societății civile, să prezinte rezultatele concrete ale Anului European al Tineretului, precum și soluțiile și măsurile pe care le va adopta ca urmare a propunerilor tinerilor. Totodată, eurodeputatul român a insistat pentru alocarea fondurilor suplimentare pentru Anul European al Tineretului, obținând, prin amendamentele formulate, 8 milioane de euro pentru desfășurarea acțiunilor și evenimentelor sub egida acestui an.

Intervențiile video ale eurodeputatului Victor Negrescu în cadrul dezbaterii din plen pot fi urmărite AICI.

Citește mai mult

Service camioane
Comments are closed.