La Cugir se redeschide Centrul de vaccinare

- Social - septembrie 24, 2021
alba
Distribuie

După aproximativ o lună de la suspendarea temporară, Centrul de vaccinare amenajat în foaierul Casei de Cultură Cugir își va relua activitatea, începând de marți, 28 septembrie. Redeschiderea sa vine ca urmare a demarării de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a campaniei de imunizare cu cea de-a treia doză.

Centrul de la Cugir va funcționa cu un singur flux, după un program de 12ore/zi, începând de la ora 8.00. Vor fi folosite doar vaccinurile pe bază de ARN mesager și cu care pot fi vaccinate toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua. Astfel, în cazul celor care s-au vaccinat cu AstraZeneca, pentru cea de-a treia doză se va folosi vaccinul Pfizer.

Concomitent cu administrarea celei de-a treia doze, se va continua procesul de vaccinarea a populației neimunizată până la această dată. Astfel, cugirenii care din diverse motive nu s-au vaccinat încă, se pot programa pentru prima doză prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrul de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare.

Potrivit informațiilor furnizate de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență, 6.648 de cugireni s-au vaccinat până în acest moment.

În ceea ce privește situația îmbolnăvirii cu COVID 19, în prezent sunt 56 de persoane infectate în Cugir. Ultimul indice comunicat oficial pentru localitatea noastră a fost de 1,76 cazuri la mia de locuitori, cu precizarea că acesta a crescut pe fondul ultimelor cazuri depistate.

În Spitalul Orășenesc Cugir, pe secția Covid, sunt internați 26 de pacienți, dintre care 25 sunt cugireni.

În această săptămână a fost înregistrat un deces al unui bărbat infectat cu COVID-19 în vârstă de 75 de ani, vaccinat, având multiple comorbidități.

Service camioane
Comments are closed.