La Câmpeni funcționează un centru suplimentar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor

- Actualitate - mai 14, 2024
Distribuie

În cursul zilei de azi, marți, 14 mai 2024, a avut loc deschiderea oficială a Centrului Local Suplimentar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – județul Alba, care funcționează în incinta sediului Poliției Orașului Câmpeni, din localitatea Câmpeni, strada Libertății, numărul 3, județul Alba.

Din anul 2020 până în prezent, în această locație se desfășurau doar activități de preluare și eliberare documente pe linie de înmatriculări auto, implementarea și procesarea acestora fiind realizată la sediul principal din municipiul Alba Iulia.

Începând cu data de 14 mai, a.c, la sediul secundar din localitatea Câmpeni se vor desfășura atât activități de înmatriculări, transcrieri, radieri sau autorizări provizorii în circulație a autovehiculelor cât și preschimbări de permise de conducere a căror valabilitate administrativă a expirat, furate, pierdute sau deteriorate, toate acestea fiind realizate pe loc.

De asemenea, tot aici candidații se vor putea planifica la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere auto, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la sediul central din municipiul Alba Iulia.

„Populația din zona Munților Apuseni care beneficiază de serviciile punctului secundar de lucru este de circa 60.000 de locuitori, un procent de aproximativ 16 % din populația județului Alba. Județul Alba se întinde pe o suprafață de 6.242 kilometri pătrați din care zona Munților Apuseni reprezintă 2264 kilometri pătrați, un procent de 36,27 % din suprafața județului. Având în vedere distanțele mari (Alba Iulia-Câmpeni 80 km, Alba Iulia-Ocoliș 97 km sau Alba Iulia – Arieșeni 125 km) operaționalizarea acestui Centru Local Suplimentar este necesară și vine în sprijinul populației din zonă, care nu va mai fi nevoită să se deplaseze în municipiul reședință de județ”, precizează prefectul Nicolae Albu. (comunicat Prefectura Alba)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.