La Alba Iulia începe Festivalul Internațional de Teatru Povești: Programul primei zile

- Culture - mai 13, 2023
Distribuie

Dacă doriți să vă încărcați cu energie, vă invităm să vă luați un concediu pentru următoarele zile, un concediu cultural… pentru că la Alba Iulia începe Festivalul Internațional de Teatru Povești, ediția a XVI-a, 14-20 mai 2023.

Ce putem vedea în Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, ediția a XVI-a?

DUMINICĂ, 14 MAI, ORA 11:00, CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR

AVENTURIEL UNUI PRIETEN IMAGINAR
TEATRUL DE ANIMAȚIE ȚĂNDĂRICĂ BUCUREȘTI
Spectacol de teatru pentru copii (1h) / 5+
Într-o lume a copiilor, plină de imaginație și creativitate, există pentru fiecare un prieten imaginar, sursă de companie și confort, care le oferă copiilor un sentiment de siguranță și protecție, mai ales atunci când aceștia se simt nesiguri sau speriați.
„Aventurile unui prieten imaginar”, în regia lui Mihai Dumitrescu, este un spectacol despre prietenie, despre prieteni imaginari, despre puterea lor în dezvoltarea copiilor, despre relația dintre părinți și copii. Vă invităm să călătoriți alături de Riki Diki într-o lume fantastică, să întâlniți personaje și situații amuzante, din care și părinții și copiii au câte ceva de învățat.

DUMINICĂ, 14 MAI, ORA 12:30, ART CAFE

DEPRAVATUL DIN GORGANI: alte 52 de ciudățenii
autor Doina Ruști
EDITURA LITERA BUCUREȘTI
Lansare de carte (30 min.)
Povestea începe în geografia aberațiilor cotidiene și duce în cele din urmă spre budoarele secrete ale lumii de altădată.
Volumul „Depravatul din Gorgani: alte 52 de ciudățenii” cuprinde povestiri dintr-o lume halucinantă, cu o geografie insolită, pe care Doina Ruști a plasat-o în secolul al 18-lea, dând naștere unui adevărat fanariot-cult în literatura de azi.
Continuare a „Ciudățeniilor amoroase din Bucureștiul fanariot”, cartea aduce alte întâmplări despre excese, pasiuni devastatoare și despre consecințele dorințelor fără cenzură. Volumul pornește de la personajul sugerat în titlu, un libertin, care lasă moștenire cartea despre regulile neștiute ale desfrâului. Este vorba despre 17 reguli, fiecare conținând câteva povestiri tematice.
„Am pornit de la faptele știute către cele întâmplate în teritoriile tenebroase, acolo unde începe depravarea.” (Doina Ruști)

DUMINICĂ, 14 MAI, ORA 17:00, SALA 67, TEATRUL DE PĂPUȘI PRICHINDEL

MOTANUL ÎNCĂLȚAT
TEATRUL DE PĂPUȘI PUCK CLUJ-NAPOCA
Spectacol de teatru pentru copii (50 min.) / 4+
Povestea clasică a Motanului încălțat este reinterpretată, propunerea regizorului respectând rețeta unui love story, dar unul pisicesc prin excelență. „Pentru Motanul încălțat, lumea e doar un decor și oamenii sunt doar o figurație necesară. Întreaga relație cu stăpânul este văzută aici ca o simplă unealtă a îndeplinirii destinului pisicesc. Și cum ar putea fi altfel, când pisica se îndrăgostește? Chiar dacă are șapte vieți, aici și acum se consumă totul, iar se făuresc sau se năruiesc imperii. Povestea e a neamului mâțesc.” Cristian Nedea, regizor

DUMINICĂ, 14 MAI, ORA 18.30, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

OPERA DE TREI PARALE
TEATRUL EXCELSIOR BUCUREȘTI
Musical / (2 h 50 min., cu pauză) / 16+
de Bertolt Brecht și Kurt Weill
Casrimaticul antierou Macheath (zis Mackie Șiș) o ia în căsătorie pe Polly, fiica lui Jonathan Jeremiah Peachum, „regele” cerșetorilor din Londra. Extrem de numulțumiți de decizia fiicei lor, soții Peachum plănuiesc să îl dea pe Macheath pe mâna poliției. Acesta este arestat, fiind trădat de fosta sa amantă, prostituata Jenny Speluncă. Condamnat la moarte, Macheath este, însă, salvat, ca prin minune, printr-un ordin neașteptat, emis de însăși Regina Victoria a Marii Britanii, în ziua încoronării sale.
„Opera de trei parale” este un musical atipic, un non-musical care comentează ironic-inteligent genul liric și îl pune în relație cu alte genuri, cu alte stiluri – cu liedul, cu cabaretul. Este un spectacol care nu ține cont de nicio „rețetă” pe care este construit un musical în adevăratul sens al cuvântului.
Răzvan Mazilu, regizorul spectacolului

Biletele se pot achiziționa de la casieria Teatrului de Păpuși „Prichindel”, respectiv la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor, de luni până vineri, între orele 9.00 și 14.00 sau online pe www.teatrulalba.ro și www.fitab.ro.

Prețul biletelor este de:
-7 lei pentru copii și elevi;
-15 lei pentru studenți și pensionari;
-28 lei pentru adulți.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.