Kovesi divinizată la Sofia și numită `pilonii` al justiției europene

- Nationale - noiembrie 10, 2023
Distribuie

Kovesi: Nu există nicio țară care să fie ferită de corupție

Corupția continuă să fie în mare măsură tolerată peste tot și nicio țară nu este protejată de aceasta, a declarat procurorul general european, Laura Kovesi. Potrivit acesteia, corupția poate deveni adesea o chestiune de viață și de moarte.

Ea a arătat că societatea ar trebui educată în domeniul anticorupției și ar trebui să lupte împotriva corupției. Infracțiunile fiscale și fraudele sunt considerate ceva mai puțin periculoase, motiv pentru care grupurile criminale implicate în acestea devin cu adevărat mari în Europa, crede Kovesi.

Ea a explicat că infracțiunile grave legate de TVA sunt finanțate de diverse alte activități infracționale mai grave. „Când luptăm cu diverse infracțiuni financiare, noi luptăm și cu grupuri criminale mai mari”, a spus Kovesi.

Procurorul general european a pus accent pe faptul că lupta împotriva corupției este legată de a îi convinge pe cetățeni de modul în care corupția le afectează viața. „Trebuie să ne suflecăm mânecile, să trecem serios la treabă, să câștigăm inimile și mințile oamenilor, ei trebuie să știe că dreptatea este ceva ce pot simți”, a spus Kovesi. Potrivit acesteia, lupta împotriva corupției este legată de prevenire și sancțiuni.

The post Kovesi divinizată la Sofia și numită `pilonii` al justiției europene first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.