Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura pentru conducerea NATO

- Actualitate - martie 12, 2024
Distribuie

Marți, 12 martie 2024, Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va candida la funcția de secretar general al NATO/ OTAN, funcția de conducere a celei mai puternice alianțe militare din istorie.

„Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO. (…..)

Ne aflăm într-un context de securitate în care cred că țara noastră să-și asume o și mai mare responsabilitate în NATO. E o aspirație legitimă a unui stat care a cunoscut în ultimele două decenii transformări radicale. Avem o înțelegere profundă inclusiv din perspectiva provocărilor istorice cu care s-a confruntat țara noastră. Cred că NATO are nevoie la rândul său de o reînnoire a perspectivei sale”, a spus președintele României.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.