Judoka Alexandru Sibișan și Laura Alexia Bogdan, legitimați la CS Unirea Alba Iulia, calificați la Campionatul Mondial de Juniori

- Administratie - septembrie 25, 2023
Distribuie

Judoka Alexandru Sibișan și Laura Alexia Bogdan, sportivi legitimați la CS Unirea Alba Iulia, s-au calificat la Campionatul Mondial de Judo Juniori, grație rezultatelor extraordinare obținute la ultimele competiții internaționale. Campionatul Mondial va avea loc în perioada 4-7 octombrie, în Portugalia, la Odivelas. Laura Bogdan va concura la categoria de greutate 48 de kilograme, în timp ce Alexandru Sibișan va lupta în categoria de greutate 90 de kilograme.

Campionatul Mondial de Judo Juniori reprezintă o oportunitate unică pentru tinerii judoka de a-și demonstra abilitățile în fața celor mai buni sportivi din lume. Competiția atrage sute de participanți din întreaga lume, iar nivelul de competiție este extrem de ridicat.

Laura Bogdan, elevă la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia (director Daniela Mateica) și sportivă cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia, CSM Cluj-Napoca), a impresionat în ultimele competiții cu tehnicile sale precise și agresive. Între performanțele relevante pentru calificarea la mondiale se numără: medalie de argint la Cupa Europeană de Juniori de la Sarajevo, medalie de bronz la Cupa Europeană de Juniori de la Berlin, locurile 5 la Cupa Europeană de Juniori de la Malaga, respectiv la Campionatul European de Juniori de la Haga. Cu un antrenament riguros și o determinare de fier, Laura este hotărâtă să-și continue succesul și să obțină o performanță remarcabilă în Portugalia.

Alexandru Sibișan, sportiv cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia, CSM Pitești), a impresionat de asemenea prin rezultatele sale remarcabile, între care: medalie de aur la Jocurile Francofoniei (desfășurate în Republica Democratică Congo) și două medalii de bronz la Cupa Europeană de Juniori (de la Sarajevo și Malaga). Performanțele sale au fost recunoscute pe plan internațional, iar calificarea sa la Campionatul Mondial este o confirmare a talentului și muncii sale susținute.

Sportivii secției de judo din cadrul CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian.

”Pregătirea pentru Campionatul Mondial a implicat ore lungi de antrenament intens, concentrare mentală și sacrificii personale. Cei doi sportivi au fost sprijiniți de antrenori experimentați și de familii care le-au oferit suportul necesar. Ei reprezintă cu mândrie România, județul Alba și clubul nostru sportiv și sunt determinați să facă o impresie bună la cea mai importantă competiție de pe mapamond”, a transmis Daniela Moșneag, director CS Unirea Alba Iulia.

Mult succes sportivilor noștri!

Service camioane
Comments are closed.