Județul Alba: Reprezentantul PRM susține că nu este lăsat să candideze la alegerile locale din comuna Lopadea Nouă

- Actualitate - mai 22, 2024
Distribuie

Ultima zi pentru depunerea semnăturile pentru candidații la alegerile locale din 9 iunie 2024 a fost ziua de 30 aprilie 2024.

În data de 28 aprilie 2024, ora 18,30, Ironim Crișan a depus 120 de semnături pentru a susține lista candidaților PRM (trei candidați) pentru Consiliul Local Lopadea Nouă.

La solicitarea PNL Alba, lista candidaților PRM a fost respinsă pe 30 aprilie 2024, invocându-se faptul că lista nu a fost completată conform normelor legale.

În aceeași zi, Ironim Crișan mai aduce 30 de semnături, dar acestea nu sunt luate în considerație.

Decizia (prin care a fost respinsă lista PRM) a fost afișată în interiorul Primăriei Lopadea Nouă, clădirea fiind închisă după ora 18.00. Ironim Crișan spune că respectiva decizie trebuia pusă afară (în fața Primăriei), ca să fie văzută/ consultată de toată lumea. Oficial, documentele candidaților puteau fi depuse până la ora 23.59 (30 aprilie).

În 1 mai, Ironim Crișan s-a dus la Circumscripția Electorală din Aiud pentru a lua act de hotărârea de respingere a listei cu semnăturile pentru candidații PRM.

În ziua de 3 mai, la ora 11,03, Ironim Crișan a depus la Judecătoria Aiud o contestație față de respingerea candidaturilor propuse PRM Lopadea Nouă.

Duminică, 5 mai, (prima zi de Paște): Ultima zi în care se puteau rezolva contestațiile la candidaturile depuse. Ironim Crișan a venit la Judecătoria Aiud, pentru judecarea contestației sale. Decizia Judecătoriei Aiud a spus că reprezentantul PRM a depus tardiv contestația față de respingerea listelor de semnături.

Deși a primit semnături de susținere din partea unor lideri ai comunității maghiare din comună, Crișan crede că este un blat PNL-UDMR pentru a opri candidatura sa pentru Consiliul Local.

Ironim Crișan spune cu amărăciune: „În 2016 am luat 72 de voturi, dar i-au dat niște voturi și l-au băgat în Consiliul Local pe unul de la PSD care nu are școală. Ei nu au nevoie în Consiliul Local de oameni cu șoală. Acum cei de la PNL au un consilier de 90 de ani care nu știe citi… PNL și UDMR au făcut monopol, nu lasă pe nimeni, ei controlează lucrurile în Primărie”.

Ironim Crișan ar fi putut candida și la Primărie, dar a fost rugat să nu facă acest lucru… pentru a nu lua din voturile PNL.

De altfel, Irinonim Crișan a primit și oferta de a candida pe listele consilierilor locali PNL, dar a refuzat.

În comuna Lopadea Nouă, PDL-ul (mai apoi PNL) au primar de 28 de ani: Indreiu Marian Cătălin, iar vice este Kiss Arpad, trecut de la UDMR la PNL, după cum spune reprezentantul PRM Lopadea Nouă.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.