Jandarmii din Alba, la datorie și în acest weekend

- Anunturi Publice - iunie 17, 2022
alba
Distribuie

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu ” Alba va asigura în perioada 18 – 19 iunie a.c. măsurile de ordine publică pe timpul a patru manifestări publice la care se preconizează participarea a peste 1500 de persoane.

Este vorba de “ Festivalul de tradiții și obiceiuri – Cultura pentru Cultură”, organizat în localitatea Sona, de “ Zilele culturale ale Comunei Galda de Jos” și de manifestarea cultural-artistică “ Alba Iulia Stand-Up Poetry ” care va avea loc în municipiul reședință de județ, pe aleea dintre Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii. De asemenea, în atenția jandarmilor se va afla jocul de fotbal dintre CS Universitatea Alba Iulia și CSO Baraolt, care se va desfășura sâmbătă, de la ora 18.00 pe stadionul “ Cetate ” din Alba Iulia. Echipajele de jandarmerie vor acţiona în scopul protecţiei participanţilor şi spectatorilor, vor urmări preîntâmpinarea unor situaţii tensionate şi vor asigura o intervenţie rapidă pentru combaterea faptelor antisociale sau a altor acţiuni care pot afecta grav liniştea şi ordinea publică. De asemenea, vor desfășura activități informative destinate prevenirii consumului de droguri, împreună cu personal din cadrul instituțiilor cu atribuții pe această linie.

Pentru evitarea incidentelor, le recomandăm celor care vor lua parte la acest evenimente publice să respecte indicaţiile organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să manifeste respect faţă de persoane şi bunurile acestora, să evite consumul excesiv de alcool sau în public şi implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care sunt martori la săvârşirea unor fapte antisociale le indicăm să solicite ajutorul echipajelor de jandarmerie sau poliţie. Totodată, reamintim că vor fi luate măsuri legale împotriva celor care vor fi depistaţi având asupra lor arme de orice fel, artificii sau petarde, împotriva celor care vor arunca obiecte înspre scenele organizate sau care vor forţa dispozitivele şi cordoanele de ordine, dacă va fi nevoie ca acestea să fie constituite.

************************************************************************

Orice neregulă constatată poate fi sesizată jandarmeriei prin apel la numărul unic de urgenţă 112 sau direct jandarmilor angrenaţi în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Service camioane
Comments are closed.