Iulie 2024: Prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat în județul Alba

- Actualitate - iulie 1, 2024
Distribuie

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 (Limba și literatura română) au fost prezenți 2214 de candidați din județul Alba din cei 2254 înscriși la această probă. Proba s-a desfășurat astăzi, 1 iulie, în 7 centre din județul Alba. Nu au participat 39 de candidați.

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 candidat. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

-marți, 2 iulie – proba obligatorie a profilului
-joi, 4 iulie – proba la alegere a profilului și a specializării
-vineri, 5 iulie – Limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate în data de 8 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 12 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

-recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
-susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
-obținerea unei medii a notelor, la probele scrise, de cel puțin 6.

Ministerul Educației și ISJ ALBA pun la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100/0800816258 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise.

Biroul de Presă al IȘJ Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.