ISU Alba: Peste 120 intervenții desfășurate de pompieri în minivacanța de Paște

- Administratie - aprilie 18, 2023
Distribuie

În minivacanța prilejuită de Sfintele Sărbători Pascale, pompierii militari din cadrul ISU Alba au monitorizat permanent evoluția situației din teren, în scopul dispunerii, la nevoie, a măsurilor imediate pentru desfășurarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, peste 90 de pompieri militari cu mijloacele tehnice din dotare s-au aflat la datorie, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Bilanțul misiunilor este urmatorul:

3 incendii:
-1 incendiu izbucnit la un operator economic cu degajari mai de fum cu pericol de explozie în mun. Alba Iulia; au ars deșeuri pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp
-1 incendiu autoturism aflat la ieșirea de pe autostrada A10, 3 persoane autoevacuate
-1 incendiu în com. Ciugud. A ars o anexă gospodăreasca pe o suprafață de aproximativ 50 mp; a fost salvată locuință și alte bunuri aflate în proximitatea incendiului.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la spital a 93 de persoane, cu diferite probleme medicale.

Totodată, în cursul nopții de Înviere, echipajele de pompieri au executat misiuni și au fost prezente în proximitatea lăcașurilor de cult pentru monitorizarea și intervenția operativă în caz de nevoie.

-21 alte misiuni care au necesitat intervenția pompierilor militari în diferite situații.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

ISU Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.