INSP a avizat carantina pentru AIUD! Autoritățile județului luptă pentru a evita măsura carantinării orașului!

- Administratie - martie 24, 2021
Distribuie

Orașul Aiud a primit ieri, 23 martie, din partea INSP avizul cu măsura de carantinare, în urma creșterii numărului de cazuri COVID-19. De altfel, astăzi autoritățile județului Alba vor trebui să trimită propunerile către DJSU, urmând ca de la București să se transmită decizia care se va aplica pentru orașul Aiud.

“A fost o propunere a DSP către INSP de, un fel de carantinare parțială, deși nu există acest termen (luarea unor măsuri după ora 18.00 și în weekend). Din păcate însă avizul de la INSP a venit cu propunerea de carantinare a localității Aiud. Pentru că calculul INSP a depășit cu 10 puncte calculul făcut de DSP Alba. Această comunicare a venit ieri, iar astăzi asta facem de dimineață împreună cu grupul tehnic ca să găsim soluții să putem lua măsurile gradual. Deci propunerea noastră aceasta va fi către București: să intensificăm măsurile gradual.”, a declarat prefectul județului Alba, Nicolae Albu.  

O decizie în privința Aiudului este așteptată astăzi sau mâine. În sprijinul autorităților din Alba este faptul că la nivelul Aiudului rata de incidență este de sub 6 (5,87), ceea ce ar trebui să îi convingă pe decidenții de la nivel central că se poate implementa și această practică.

Service camioane
Comments are closed.