Încă un weekend cu multe infracțiuni pe șoselele din județul Alba

- Din Judet - februarie 22, 2021
iarna
Distribuie

S-a încheiat un nou weekend cu multe infracțiuni pe șoselele din județul Alba.

Vineri, în jurul orei 10.40, poliţiştii rutieri din Aiud, în timp ce acţionau împreună cu poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au depistat pe un bărbat de 55 ani, din comuna Dumitra, judeţul Bistriţa – Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe DN1, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de conducere cu permisul suspendat.

Sâmbătă, în jurul orei 1.30, pe raza localităţii Drâmbar, un tânăr de 21 de ani, din comuna Ciugud, în timp ce conducea un autoturism, a ieşit în afara părţii carosabile şi a intrat într-un şanţ, fără a suferii vătămări corporale. Poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testării şi recoltării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Sâmbătă, în jurul orei 1.50, poliţiştii din Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 50 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Octavian Goga din Alba Iulia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Sâmbătă, în jurul orei 12.00, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat pe un bărbat de 55 de ani, din municipiul Sebeş, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Mihail Kogălniceanu din Sebeş, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Sâmbătă, în jurul orei 17.30, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos l-au depistat pe un bărbat de 40 de ani, din municipiul Timişoara, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 7, pe raza comunei Şibot, având permisul de conducere reţinut. Faţă de conducătorul auto cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

Sâmbătă, în jurul orei 18.45, poliţiştii din Cugir au depistat-o pe o tânără de 31 de ani, din Cugir, care se afla la volanul unui autoturism oprit pe strada 1 Decembrie 1989 din Cugir şi era sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării acesteia, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că tânăra a condus autoturismul, de la Şibot, la Cugir, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceasta a fost transportată la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de tânără cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Sâmbătă, în jurul orei 19,00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos l-au depistat pe un bărbat de 41 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Principală din Balomiru de Câmp, având permisul de conducere anulat. Faţă de conducătorul auto cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

Duminică, în jurul orei 3.50, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, în timp ce acţionau pe strada Principală din localitatea Mihalţ, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător a ignorat semnalul poliţiştilor şi şi-a continuat drumul. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, iar după o distanţă de aproximativ 3 kilometri, conducătorul auto a abandonat autoturismul, pe un teren viran şi a fugit, în autoturism rămânând un tânăr de 27 de ani,din Mihalţ, pasager pe scaunul din dreapta. Ulterior, poliţiştii l-au identificat şi pe cel care a condus autoturismul, un tânăr de 22 de ani, din comuna Mihalţ. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autoturismul nu este înmatriculat în circulaţie, iar plăcuţele provizorii de înmatriculare care erau aplicate pe acesta aparţin unui alt autoturism. Faţă de tânăr cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea, pe drumurile publice, a unui autoturism neînmatriculat şi conducerea, pe drumurile publice, a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.

Service camioane
Comments are closed.