Încă 220.000 lei aruncați la gunoi de Primăria Sebeș. Peste 20.000 de arbori s-au uscat în cel mai poluat oraș din județul Alba

- Anchete - iulie 15, 2021
Distribuie

În data de 8 mai, primarul Dorin Nistor anunța cu mare emfază cel mai ambițios proiect de împădurire din Sebeș, cu implicarea angajaților din subordinea Primăriei Sebeș și al voluntarilor.

Edilul Dorin Nistor (PNL) anunța cu mare bucurie atunci: “Proiectul comunității noastre, denumit în mod simbolic ”Un copac pentru fiecare locuitor al Municipiului Sebeș” A PRINS RĂDĂCINI. Pe parcursul lunii aprilie, au fost plantați 23.359 de arbori, specii forestiere și ornamentale, pe o suprafață de circa 5 hectare, în zona Rebeș, pe terenul fostului depozit de deșeuri din Drumul Dăii”.

Totul se dovedește astăzi a fi o mare minciună: peste 20.000 de arbori, sau poate chiar mai mult, s-au uscat (dacă au existat cu adevărat această cantitate vreodată?!?). Adică, de fapt, NU AU PRINS RĂDĂCINI, așa cum vorbele prost alese de PR făceau referire!

Asa arată acum acea frumoasa campanie de imagine și de așa zise… impaduriri..

Imaginile dezastrului de astăzi se văd pe Drumul Dăii, în zona Rebeș, pe vechiul amplasament al gropii de gunoi a Sebeșului: copaci uscați, plini de bălării și scaieți…

Întreaga investiție a fost făcută degeaba, materialul săditor fiind și extrem de prost ales în raport cu solul/locul ales!

Bătaie de joc pe bani publici!   

Marea scuză care acum se poate folosi este că suma totală (220.409,69, adică 2 miliarde și 200 milioane lei vechi/ 45.000EURO) oricum a fost suportată de unul dintre marii poluatori din Sebeș, care a făcut o sponsorizare către Primăria Sebeș:

“Toți arborii plantați au fost achiziționați printr-o sponsorizare în valoare de 200.000 lei, oferită de o companie locală. Proiectul va continua și în viitor, până la plantarea unui număr de 32.610 arbori pe terenuri aflate în proprietatea Municipiului Sebeș, în zonele Rebeș, Râpa Roșie, Viile Sașilor, Moldița, Petrești-Alunei”, anunța tot atunci primarul Dorin Nistor.

Doar că, fiind o sponsorizare, banii ar fi trebuit să intre tot la bugetul local… Sau poate nu… Sperăm ca domnii de la Poliția economică Sebeș, Curtea de Conturi (puțin probabil) sau DNA Alba să facă lumină în acest caz!

Îi recomandăm primarului să schimbe și locul, dar și speciile pentru restul de 8.800 de copaci cât ar mai fi de plantat! Sau poate că se va alege praful și de restul proiectului, ca și până acum!

Locul extrem de prost ales de primarul Dorin Nistor este o fostă groapă NECONFORMĂ de gunoi, ceea ce înseamnă că printre resturi de plastic, fier, aluminiu etc niciodată un arbore nu va putea să își dezvolte rădăcinile necesare supraviețuirii!

Gunoaiele ies la suprafata la fosta groapa de gunoi a Sebeșului!

Încercați cu sălcii sau salcâmi, domnule primar! Întreaga zonă, dacă ați fi fost atent, este înconjurată de salcâmi… NATURA VĂ DĂDEA RĂSPUNSUL! Cel puțin în această privință…

Ce specii a plantat Primăria Sebeș?

Pe locul fostei gropi de gunoi, inteligenții din Primăria Sebeș au plantat, printre altele, Pin silvestru si negru, Catina, măr pădureț, cireș, un fel de frasin, dar și specii exotice, gen MAGNOLII!!! Dar așa este când o arzi pe lux, pe fosta groapă de gunoi….

Service camioane
Comments are closed.