În România, 12% dintre copiii de vârstă școlară nu sunt înscriși în ciclul primar

- Nationale - septembrie 12, 2023
Distribuie

La acest capitol, țara noastră se află pe locul al doilea în Europa, după Bulgaria, conform unor statistici UNESCO prelucrate de platforma de jurnalism multimedia Panorama.

România și Bulgaria sunt singurele state din Uniunea Europeană în care procentul copiilor cu vârsta școlară neînscriși în instituții de învățământ depășește 10%, mai arată infograficul Panorama. Printre posibilele cauze pentru această situație se numără, conform autorilor studiului, condițiile materiale precare din unele familii din mediul rural (copiii sunt uneori nevoiți să muncească în loc să meargă la școală) și migrația (mulți copii figurează în evidențele autorităților din România, dar sunt înscriși la școală în străinătate, unde muncesc părinții lor).

O comparație cu anii ’20 ai secolului trecut arată totuși că procentul luat în calcul s-a redus la jumătate: pe atunci 35% dintre posibilii școlari nu urmau cursurile ciclului primar.

Foto: Pixabay

The post În România, 12% dintre copiii de vârstă școlară nu sunt înscriși în ciclul primar first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.