În perioada minivacanței de 1 mai, polițiștii au intervenit la 116 evenimente, au aplicat 408 amenzi și au reținut 22 de permise de conducere

- Administratie - mai 2, 2023
Distribuie

Pe perioada minivacanței prilejuită de sărbătorirea Zilei Internaționale a Muncii, în județul Alba nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice. Polițiștii au intervenit la 116 evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au aplicat 408 amenzi și au reținut 22 de permise de conducere.

În perioada 29 aprilie – 1 mai 2023, în medie, 200 de polițiști din județul Alba au acționat, zilnic, pentru asigurarea desfășurării în condiții de deplină ordine și siguranță publică a manifestărilor specifice organizate în contextul sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii, 1 Mai.

Polițiștii au fost organizați în echipaje mixte de ordine și siguranță publică în colaborare cu jandarmii și polițiștii locali, astfel că în această perioadă, în județul nostru, nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii și siguranței publice și nici accidente rutiere grave.

Pentru creșterea siguranței rutiere și combaterea excesului de viteză, polițiștii au acționat cu 11 aparate radar.

Totodată, polițiștii Serviciului Transporturi au intensificat acțiunile de patrulare în stațiile de cale ferată și pe trenurile de călători, astfel încât nu au fost înregistrate incidente care să fi afectat siguranța călătorilor.

În cele 3 zile, au fost constatate 408 abateri contravenționale, au fost reținute 22 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

S-a intervenit la 116 evenimente, din care 104 au fost solicitări ale cetățenilor făcute prin serviciul de urgență 112, iar polițiștii au constatat 34 de infracțiuni.

IPJ Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.