În minivacanța de Revelion, polițiștii din Alba au intervenit la peste 120 de evenimente

- Din Judet - ianuarie 3, 2023
Distribuie

În perioada 31 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, peste 160 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza județul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere.

Aceștia au utilizat, în medie, 80 de autospeciale, din care 12 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Măsurile luate de polițiștii au făcut ca cetățenii să petreacă în liniște, atât în noaptea de revelion cât și în primele două zile ale noului an. 

În această perioadă, nu au fost înregistrate fapte de mare violență și nici de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar manifestările publice organizate pentru sărbătorirea Noului An s-au desfășurat într-un climat de siguranță publică adecvat.

Structurile de poliție au intervenit la 122 de evenimente, majoritatea fiind semnalate prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112.

În cele 3 zile, au fost constatate 43 de infracțiuni, din care 8 în flagrant delict și au fost sancționate 135 de abateri de natură contravențională, cu amenzi în valoare de 67.951 lei.
 
Polițiștii rutieri au desfășurat activități în trafic, pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație. Scopul acțiunilor preventive a constat în conștientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor cu privire la importanța respectării prevederilor legale privind regimul de viteză, interdicția consumului de alcool ori substanțe psihotrope, acordarea priorității de trecere pietonilor sau altor vehicule precum și importanța utilizării centurii de siguranță.

În urma acțiunilor dedicate siguranței traficului rutier, polițiștii au reținut 15 permise de conducere.

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță și le adresăm urări pentru un an nou cu sănătate și fericire!

LA MULȚI ANI!

IPJ Alba

Service camioane
Comments are closed.