În atenția celor care instalează sisteme de securitate

- Actualitate - aprilie 4, 2024
Distribuie

Polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate care funcționează din cadrul Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba readuc în atenția opiniei publice prevederile Legii 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu referire concretă la persoane fizice și juridice care desfășoară activități de proiectare, instalare, modificare sau întreținere a componentelor sau sistemelor de alarmare împotriva efracției.

Potrivit prevederilor art. 31 din actul normativ mai sus menționat, persoanele fizice sau juridice pot desfășura activități de proiectare, instalare, modificare sau întreținere a componentelor sau sistemelor de alarmare împotriva efracției, numai pe baza licenței eliberate de Inspectoratul General al Poliției Române, prelungită la fiecare 3 ani și cu avizul prealabil al Serviciului Român de Informații, eliberat în termen de 30 de zile. Persoanele fizice sau juridice sunt obligate ca, în termen de 15 zile, să comunice în scris unității de poliție competente orice modificare intervenită în structura și organizarea activității pentru care a fost eliberată licența.

Nerespectarea acestor prevederi legale, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Un ultim exemplu de dosar soluționat de polițiștii de la Sisteme de Securitate, sub directa coordonare a procurorului, privește o societate comercială din municipiul Sebeș, care în cursul anului 2023 ar furnizat și instalat camere de supraveghere video, fără a deține licență.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș în vederea întocmirii rechizitoriului și sesizării instanței de judecată.

IPJ Alba

Service camioane
Comments are closed.