Impozitele și taxele locale din Cugir vor fi indexate cu rata inflație și ajustate pentru cofinanțarea proiectelor europene

- Din Judet - decembrie 28, 2021
alba
Distribuie

În ultima ședință, consilierii locali din Cugir au aprobat cu unanimitate de voturi, nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe, taxe speciale și amenzile aplicabile pentru anul fiscal 2022.

Conform Codului Fiscal, impozitele și taxele locale se indexează anual ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior care, conform Institutului Național de Statistică, a fost de 2,6%.

O altă modificare se referă la cotele care se aplică la valoarea de impozitare. Astfel, în cazul impozitului pe clădirile rezidențiale și clădirile anexă aflate în proprietatea persoanelor fizice se aplică cota de 0,12%, față de 0,10 în anul anterior.

Și în cazul impozitului pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice, cota aplicată la valoarea impozabilă a fost modificată de la 1,1 la 1,2, în timp ce pentru clădirile rezindentiale a rămas neschimbată.

Modificările care se produc la nivelul impozitelor și taxelor locale în anul 2022 se datorează nevoii localității de a susține din bugetul local cofinanțarea proiectelor de dezvoltare locală. Este vorba de 16 proiecte europene care se derulează concomitent și alte 5 proiecte depuse pe fonduri guvernamentale.

Service camioane
Comments are closed.