Imagini din Municipiul nimănui? Sebeșul după 6 ani de mandat cu Dorin Nistor!

- Administratie - martie 14, 2022
Distribuie

În cazul în care primarul municipiului Sebeș consideră că prin acest articol în care ne exprimăm liber, i-am adus prejudicii de imagine, îl anunțăm că o să ne prezentăm în instanță dacă ne va da în judecată, cum obișnuiește să facă cu cei care îl critică.

Sebeșul poate servi oricând ca studiu de caz, despre cum să cheltuiești banul public fără să se resimtă o creștere considerabilă a calității vieții cetățenilor.

Trebuie sa uitam de cunoscuta expresie ”a furat dar a și făcut”!

Burgul săsesc care are toate avantajele posibile pentru a fi transformat într-un adevărat oraș european, pare că se transformă tot mai mult întru-un oraș lăsat în paragină și administrat în bătaie de joc.

De exemplu, din punct de vedere turistic, Sebeșul este un loc care are toate coordonatele pentru a fi o atracție turistică, de la istorie și poziție geografică la monumente ale naturii și cetății din Evul Mediu.

Cum să îți bați joc de potențialul turistic al unui oraș ?

În Sebeș se pare că nu există nici un punct de informare turistică, nu există indicatoare bine așezate în mai multe puncte strategice, care să indice în mai multe limbi trasee spre punctul de informare turistică sau alte obiective turistice.

Turiștii sunt întâmpinați de gropi, guri de canale, furnale, gunoaie, de multe ori chiar de câinii vagabonzi, miros de cauciuc ars și peisaje, care îți lasă impresia că este un municipiu condus prost de actuala administrație.

Asta nu înseamnă că cei dinainte au fost mai buni…

Spațiile verzi sunt pârjolite, gunoaiele din anumite zone ale Muncipiului sunt luate de vânt și ajung în curțile caselor, ghenele de gunoi sunt defecte de săptămâni bune, iar toaletele publice nu sunt indicate pe hărțile Google chiar daca si acestea sunt incluse intr-o cheltuiala de aproximativ 47.000 de euro, care cuprinde curățenia si igienizarea WC-ului public din parcul Tineretului, Piața Dacia și autogară.

În urmă cu șase ani scriam că Dorin Nistor va face din Sebeș un oraș european și în ceea ce urmează vreau să vă prezentam acest oraș european.

Păcat că după atâția ani Sebeșul a irosit un uriaș potențial și pare că se transformă într-un oraș sub dezvoltat și îmbătrânit.

Mai jos sunt o serie de imagini care arată ce văd turiștii în burgul săsesc.

Priveliște venind dinspre Sibiu

În partea stângă vedem cum o parcare, probabil proprietate privată, este protejată de niște pietre bine aranjate. Suntem bine întâmpinați și de un panou pe care scrie ”Sebeș” dar și de asfaltul denivelat.

La intrarea în oraș nu lipsesc nici canalele ieșite din relief sau străzile neasfaltate și podețele nerenovate de mulți ani de zile.

Dacă ar fi să comparăm pozele din campania electorală a actualului primar cu cele de acum se vede cu ochiul liber care este diferența.  Cum ne-a promis și cum este acum centru Sebeșului…

Dorin Nistor a câștigat la o diferență de aproximativ 1.400 de voturi. Locul doi a fost ocupat de Radu Cristian, candidat PRU.

În drumul spre Râpa Roșie avem ce vedea. Trecem pe lângă Casa de cultură și ne întâmpină faimoasa Baie populară.

La fel ca și la intrare, suntem fascinați de prea cunoscutele petece din asfalt care în unele locuri, cel mai probabil din lipsă de asfalt, au fost petecite cu dale. Pe principiul ”lasă mă că merge așa, numai dăm în gropi, dar nici oraș european nu suntem”.

Chiar dacă se anunța cu turle și trâmbițe că se va asfalta drumul spre Râpa Roșie, acesta este  neasfaltat, iar o parte din banii cu care putea fi asfaltat s-au dus pe flori, iarbă, ghivece și multe alte proiecte ”benefice” pentru cetățeni. Spre exemplu, un referendum care a scos ceva bani din visteria orașului sau o stație de monitorizare a poluării care nu are autoritate, deci se pare că e doar informativă.

Acest indicator ne arată că pe aici se merge la Râpa Roșie și cum intrăm pe drum vedem o priveliște mirobolantă, zici că e un loc de aruncat rebuturi sau un loc de depozitare gunoaie.

Am luat și celelalte intrări din oraș în obiectiv și vedem clar că ceea ce spuneam la început pare să se adeverească: peisaje care îți lasa impresia că este un oraș condus prost de actuala administrație.

Dacă un turist vrea să viziteze și anumite zone din municipiu atunci ar avea ce vedea: ghene de gunoi care sunt defecte, suspendate, lucru care dăuneze imaginii municipiului Sebeș.

Parcul Tineretului e frumos. Aici nu avem ce băga de vină. Un turist dacă vine și stă în acest parc poate spune cu siguranță că administrația locală este una foarte competentă, chiar dacă a costat foarte mult. Suntem mulțumiți de această investiție.

Suntem mulțumiți și de puținele strazi asfaltate,  dar suntem nemulțumiți că acestea sunt sparte la puțin timp după finalizarea lucrărilor, iar reparațiile sunt făcute parcă de niște neprofesioniști sau sunt făcute de mântuială pe principiul ”le facem doar să fie făcute.”

Unul dintre exemple îl vedeți mai jos Strada Crișan din Sebeș:

Încercăm să nu omitem nimic și uite că am găsit și prea vestitele căruțe trase de cai care se plimbă pe drumurile din Sebeș.

Daca  vrei să vizitezi primăria, ea este în renovare de aproximativ șase ani. Ideal ar fi să o finalizeze până la următoarele alegeri că nu se știe dacă actualul primar va mai prinde încă un mandat, pentru ca totul depinde de votul cetățenilor.

Până atunci mai trec anii pe lângă noi, păcat este că îmbătrânim, dar ce pot să mai zic: viața trece, primăria rămâne, drumurile rămân peticite, salariile conducătorilor preamărite și parcă îți este neplăcut când vezi că multe sunt făcute în van, iar Sebeșul nu arată ca un adevarat oraș european.

In cazul in care aveți și alte imagini din Sebeș, nu ezitati sa le trimiteți colegilor de la Hitfm pe WhatsApp 0766.886.886

Service camioane
Comments are closed.