Horia Constantinescu, directorul ANPC, a anunțat demararea Comandamentului de Iarnă 2023

- Din Judet - decembrie 5, 2023
Distribuie

Începând de astăzi, Horia Constantinescu, directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a anunțat demararea Comandamentului de Iarnă 2023, o acțiune amplă de verificare a stațiunilor turistice din diverse regiuni ale țării.

Această inițiativă cuprinde stațiunile de pe Valea Prahovei, până în Brașov, de la Băile Felix, până la Rânca, acoperind majoritatea destinațiilor populare. Scopul principal al acestei operațiuni este să se asigure că standardele de calitate și siguranță sunt respectate în industria turistică.

De-a lungul anilor, au existat voci care au criticat acțiunile ANPC, acuzând instituția că afectează mediul de afaceri. Cu toate acestea, pentru a contracara aceste afirmații, ANPC va documenta verificările cu imagini și înregistrări, pentru a oferi transparență și claritate în privința modului în care sunt efectuate inspecțiile.

Directorul ANPC a subliniat că a trecut mult timp de când s-a solicitat respectarea regulilor și standardelor din industria turismului și că este esențial ca toți operatorii să înțeleagă importanța acestui aspect.

În plus, Constantinescu a avertizat că turismul este în derivă, în mare parte din cauza practicilor incorecte ale unor operatori care tind să încalce regulile, crezând că pot ignora standardele și normele stabilite.

Comandamentul de Iarnă 2023 reprezintă un pas hotărât al ANPC pentru a asigura că turismul românesc rămâne competitiv și respectă normele de calitate, promovând astfel o experiență turistică sigură și plăcută pentru vizitatori.

The post Horia Constantinescu, directorul ANPC, a anunțat demararea Comandamentului de Iarnă 2023 first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.