Hidrologii avertizează: Posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din Transilvania, Banat și nordul Moldovei

- Administratie - februarie 23, 2023
Distribuie

Specialiștii #INHGA precizează că în următoarele 7 zile, debitele medii zilnice vor fi în creștere, datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.

În acest context, vor face excepție râurile din Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, ale căror debite vor fi în general staționare.

Totodată, la sfârșitul acestei săptămâni, pe unele râuri din nordul, vestul și centrul țării sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri semnificative de niveluri și debite, cu atingerea cotelor de atenție.

Formațiunile de gheață (gheață la maluri) existente pe râurile din zonele montane din centrul și estul țării se vor menține fără modificări importante.

Menționăm că în prezent, cursurile inferioare ale Turului, Crișului Alb și Târnavei Mici se situează peste cotele de atenție.

În ceea ce privește debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș), acesta va fi în creștere, ajungând la valoarea de 4.800 m3/s, sub media multianuală a lunii februarie (5.300 m3/s).

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.