Grădinițele aparținătoare Școlii Gimaziale “Iosif Pervain” din Cugir se vor deschide anul viitor

- Social - noiembrie 18, 2021
alba
Distribuie

Primăria Cugir anunță că după preșcolarii de la “Prichindel”, alți 100 de copii de grădiniță urmează să beneficieze, începând de anul viitor, de confort și condiții moderne. Este vorba despre micuții care urmează cursurile celor două grădinițe aparținătoare Școlii Gimaziale “Iosif Pervain”.

În momentul de față sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței cu Program Normal Nr.2, de pe str. „21 Decembrie 1989”, urmând ca în săptămânile viitoare să începă lucrările în vecinătate, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3, de pe str. „Traian Vuia”.

În cursul zilei de miercuri, primarul Adrian Teban a evaluat în teren stadiul lucrailor. Până în momentul de față au fost executate lucrări de reconformare structurală a șarpantei, de lărgire a golurilor de uși, înlocuire a tâmplăriei și executarea a unei părți din finisajele interioare și exterioare. Totodată, au fost înlocuite instalațiile sanitare, electrice, termice, inclusiv centrala termică. Clădirea urmează să beneficieze de încălzire prin pardoseală, precum și de panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră, aspecte care vor contribui la eficiența energetică a acesteia.

Investițiile de la cele două grădinițe se derulează în baza proiectului cu finanţare europeană „Reabilitare, modernizare și echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir”, în valoare de peste 2,8 milioane de lei.

Service camioane
Comments are closed.