Garda Apulum: Reconstituiri istorice cu daci și romani în Cetatea Alba Iulia

- Din Judet - aprilie 19, 2023
Distribuie

Vești bune pentru turiști și localnici deopotrivă: Vineri, 21 aprilie 2023, va avea loc prima reprezentație cu daci și romani în Cetatea Alba Iulia.

Dacii și romanii pot fi văzuți de la ora 18.00 în fața Porții IV a Cetății Bastionare Alba Iulia.

Spectacolele de reenactment vor avea loc în fiecare zi de vineri din sezonul turistic (aprilie-septembrie) – cu excepția când membrii Gărzii Apulum nu participă la festivalurile de reconstituiri istorice, din țară și din străinătate.

Proiectul de reconstituiri istorice a debutat în Alba Iulia la 26 octombrie 2012, când, sub coordonarea Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, când Legiunea XIII Gemina s-a întors acasă, în castrul roman de la Apulum.

Ulterior, alături de soldații romani din Garda Apulum au mai venit: trupa de gladiatori (Ludus Apulensis), războinicii daci din Apoulon și Magna Nemesis (grupul de dansatoare).

Devenită un brand al orașului Alba Iulia, Garda Apulum a susținut sute de reprezentații de reconstituire istorică antică, majoritatea în Cetatea Bastionară Alba Carolina, în cadrul tradiționalului spectacol de vineri, din timpul sezonului aprilie-septembrie. În același timp, reenactorii albaiulieni au promovat patrimoniul antic local în cadrul a zeci de evenimente la care au participat în țară și străinătate.

Organizatorii reconstituirilor istorice sunt Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. (sursa foto: facebook/ Garda Apulum)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.