FSR:”Nu falimentați sistemul de sănătate românesc!”

- Social - octombrie 11, 2021
alba
Distribuie

Federația Sănătatea din Romania, se opune FERM propunerii ministrului de finanțe, de plafonare a contribuției la sistemul de sănătate.

Sănătatea publică reprezintă un obiectiv de interes social și de securitate națională, iar criza sanitară prin care trecem de aproape doi ani a adâncit și mai mult vulnerabilitățile sistemului de sănătate românesc.

Sistemul românesc de sănătate nu mai poate continua cu improvizații și subfinanțare, ținta fiind de fapt privatizarea sănătății.

Având ca exemple situațiile tragice precum cele din Constanța, Piatra Neamț, Matei Balș, Giulești etc tocmai pentru a asigura siguranța, sănătatea și viața pacienților solicităm de URGENȚĂ reorganizarea din temelii a sistemului sanitar, depolitizarea și finanțarea la nivelul nevoilor reale.

Considerăm că pacienții români trebuie să fie în centrul sistemului și au dreptul la tratamente de ultimă generație la fel ca cele asigurate pacienților din Europa, iar întreg personalul din sănătate merită condiții de lucru, salarizare și de pregatire, similare cu cele asigurate în țările dezvoltate ale lumii.

NU mai putem accepta discriminările salariale existente în sistemul sanitar.

AJUNGE cu experimentele în sistemul sanitar.

VREM și MERITĂM RESPECT

Service camioane
Comments are closed.