Frigul nu se mai întoarce! Meteorologii anunță că vremea va fi mai călduroasă decât de obicei până la mijlocul lunii februarie.

- Nationale - ianuarie 23, 2024
Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat astăzi o prognoză care aduce vești bune pentru toți cei care au așteptat cu nerăbdare să scape de frigul iernii. Conform previziunilor, vremea în România va fi mai călduroasă decât de obicei până la mijlocul lunii februarie.

În săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în special în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud-vest a țării. Cu toate acestea, regimul pluviometric va prezenta variații semnificative, cu excedente locale în nordul țării și deficite în regiunile extracarpatice și vestice.

În perioada 29.01.2024 – 05.02.2024, temperaturile medii vor continua să fie peste normele obișnuite în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă accentuată în nord-estul și sud-vestul țării. Cantitățile de precipitații vor varia, fiind excedentare în regiunile nord-vestice, centrale și în zona Munților Apuseni, dar deficitare în regiunile sudice și sud-estice.

Prognoza pentru săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024 indică temperaturi medii peste normal în întreaga țară, cu accent pe regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, inclusiv în Munții Apuseni și Carpații Orientali, în timp ce în restul țării se va menține apropiat de normal.

În săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024, temperaturile vor continua să depășească mediile specifice, acoperind întregul teritoriu al României. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, cu accent pe zonele montane.

Această perioadă de vreme mai călduroasă decât de obicei aduce cu sine schimbări semnificative în regimul termic și pluviometric, oferind românilor o pauză binevenită de la temperaturile scăzute ale iernii. Cu toate acestea, este recomandat să se urmărească actualizările meteorologice pentru informații precise și adaptarea corespunzătoare la condițiile meteorologice în schimbare.

The post Frigul nu se mai întoarce! Meteorologii anunță că vremea va fi mai călduroasă decât de obicei până la mijlocul lunii februarie. first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.