Florin Roman: Județul Alba are prognozat al șaptelea PIB pe cap de locuitor în România

- Din Judet - ianuarie 19, 2023
Distribuie

Nemulțumit, adesea supărat, deputatul Florin Roman este din nou activ pe rețelele de socializare după o perioadă de pauză (survenită după demisia din funcția de ministru, în urma acuzațiilor de plagiat).

Într-o postare pe facebook, deputatul liberal de Alba laudă performanța economică a județului Alba (fostarea fiind însoțită de imaginea alăturată, cu: Ion Dumitrel – Nicolae Ciucă – Florin Roman):

„Știu ca veștile bune circula mai greu, ca nu fac mare audiență, dar ma încăpățânez sa le dau in continuare!

In 2023, județul Alba are prgnozat conform datelor ANAF și ale INS, al șaptelea PIB pe cap de locuitor, in România, după zone puternice, precum Bucuresti, Constanta, Timișoara sau Cluj Napoca. De unele dintre ele, ne apropiem serios cu șanse de a le depăși in următorii ani, deși suntem un județ mediu ca populație.

In urma cu 15 ani, Alba era după locul 32. Am reușit împreuna aceasta performanța extraordinara. Suntem un județ strabatut de doua autostrazi și cu o mică excepție suntem conectați rutier cu Europa. Suntem străbătuți de culoarul pan-european de cale ferată modernizată. In primăvara vom avea foarte probabil finalizat cel mai modern intermodal feroviar și transport auto de la Decea, care devine punctul de plecare al mărfurilor către Portul Constanta, Grecia și Turcia.

Avem cea mai puternica industrie auto. Mercedes dezvolta in acest an o noua capabilitate pentru fabrica de cutii viteza pentru mașini electrice. Și cu sprijinul nostru și al domnului premier Nicolae Ionel Ciucă, prin ajutorul de stat oferit de guvern. Bosch se extinde din nou.

In industria alimentara, Alba face diferența: cel mai mare producător de carne de pasare, Transavia, cel mai mare producător de vinuri, Jidvei, cel mai mare producător de lapte, Albalact. Iar Elit este in elita mezelurilor. Suntem primii in ingrediente și preparate din nuca, prin Transilvania Nuts. Iar Alpin Lux domina industria înghețatei.

Excelam in industria transportului auto și cea a producerii de componente pentru industria automotive. CupruMin rămâne cel mai important jucator pe piața cuprului.

In industria construcțiilor, firme precum Elis Pavaje și Florea Grup sunt deja in „liga” mare a constructorilor și pavajelor.

IPEC și Apulum oferă aproape 3% din producția mondiala de farfurii. Suntem acolo unde trebuie și vom fi mai sus! Pentru ca împreuna cu toții suntem pe drumul cel bun! Noua investiție majora: 56 de milioane de euro vor merge in sanatate, in noul spital de cardiologie interventionala și relocarea oncologiei!

Mulțumim tuturor celor care pun umărul pentru viitorul Albei!”.

Service camioane
Comments are closed.