Evaziune fiscală de 4 milioane de lei din afaceri cu flori, făcută de o firmă înmatriculată în Brașov. Administratorul a rămas fără 6 case, pe care procurorii au pus sechestru!

- Nationale - noiembrie 23, 2023
Distribuie

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat în data de 21.11.2023 un număr de 2 percheziții domiciliare pe raza municipiului Bucureşti (1 adresă) și a judeţului Ilfov (1 adresă).

„În respectiva cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de persoana fizică fără calitate specială M.A., cercetată în calitatea de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. b, alin. 3 din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (341 acte materiale).

Până în prezent, cercetările penale derulate în cauză au stabilit că, în perioada 2020-2022, inculpatul M.A., în calitate de administrator în fapt al unei societăți din jud. Braşov, în baza aceleiași rezoluții infracționale, nu a înregistrat în evidența contabilă a societății operațiunile comerciale constând în vânzări de marfă (flori) și veniturile realizate ca urmare a acestor vânzări, marfă ce a fost achiziționată din Ungaria de la mai multe societăți, cauzând un prejudiciu în valoare de 3.932.735 de lei constituit din TVA de plată 3.500.235 de lei,  impozit pe veniturile microîntreprinderilor 218.713 de lei și impozit pe profit în sumă totală de 213.769 de lei.

Ulterior percheziţiilor, dar tot în data de 21.11.2023, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au luat măsura reţinerii faţă de M.A., iar în data de 22.11.2023 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a luat faţă de aceeaşi persoană măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile şi a instituit sechestru asigurator asupra conturilor bancare şi a unui număr de 6 bunuri imobile deţinute de inculpat în judeţele Ilfov (2 imobile) şi Ialomiţa (4 imobile) până la concurența sumei de 3.932.735 de lei”, au comunicat procurorii brașoveni.

The post Evaziune fiscală de 4 milioane de lei din afaceri cu flori, făcută de o firmă înmatriculată în Brașov. Administratorul a rămas fără 6 case, pe care procurorii au pus sechestru! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.