Eurodeputatul Victor Negrescu a cerut sprijin oficialilor europeni pentru ca pacienții afectați de COVID-19 din România să aibă acces la cele mai bune tratamente medicale

- Politice - aprilie 27, 2021
psd
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Europarlamentarul Victor Negrescu continuă demersurile de sprijinire a cadrelor medicale, unităților sanitare, pacienților și grupurilor vulnerabile în fața noului coronavirus și solicită autorităților europene mai multă implicare, astfel încât România să beneficieze de o mai mare asistență din partea Uniunii Europene. Eurodeputatul român se implică pentru ca pacienții să primească cele mai bune tratamente, disponibile la nivel european.

”Am solicitat Comisarului European pentru Sănătate, Stella Kyriakides, ca executivul european să depună mai multe eforturi pentru ca cele mai bune tratamente medicale să ajungă la pacienții COVID-19 din toate statele membre, să se asigure că reușim prin campania de vaccinare să ajungem la grupurile cele mai vulnerabile (mediu rural, persoane vârstnice, persoane cu dizabilități, etc) și să se implice pentru ca informația exactă, verificată medical, să ajungă transparent și corect la populație.

Este foarte important ca fiecare cetățean european, în deplin acord cu propriile decizii, să aibă acces la cele mai bune soluții medicale existente. Pentru a putea implica populația în acest efort, soluția constă în a fi sinceri și transparenți, indiferent de situație, pentru că doar așa putem crește încrederea în ceea ce avem de făcut împreună.

Comisarul European a recunoscut în discuția cu reprezentanții grupului nostru politic că ținta de vaccinare de 70% a fost împinsă pentru finalul verii. În același timp, trebuie menționat faptul că executivul european a crescut capacitatea de producție a vaccinului la nivelul UE și a contractat noi doze de vaccin din serurile considerate de populație ca fiind cele mai credibile”, a transmis europarlamentarul român pe rețelele sociale.

Încă de la începutul evoluției pandemiei de COVID-19, Victor Negrescu s-a implicat direct în sprijinirea unităților sanitare din județul Alba, inclusiv prin achiziționarea de echipamente pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor, dar și indirect, prin soluțiile oferite pentru dezvoltarea serviciilor. De asemenea, în urma amendamentelor sale, la programele Uniunii Europene, unitățile medicale din Alba sunt eligibile pentru noi fonduri europene.

Service camioane
Comments are closed.