Etnograful Ioan Popa a primit titlul de Ambasador Cultural al Județului Alba

- Actualitate - februarie 7, 2024
Distribuie

Cu ocazia Festivalului „Datină străbună pe Secaşe”, am avut bucuria de a conferi domnului Ioan Popa titlul de „Ambasador Cultural al Județului Alba”, cea mai înaltă distincție conferită de județul nostru, prin Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, unei personalități din domeniul culturii.

Etnograful Ioan Popa a fondat în anul 1972 Festivalul interjudețean „Datină străbună pe Secaşe”, care a ajuns în acest an la cea de-a XXX-a ediție.

Domnul Ioan Popa s-a născut în data de 3 august 1940, la Roșia de Secaș (județul Alba) și a absolvit Facultatea de Filologie de la Timișoara (1963-1969). Face parte din colegiul redacțional al revistelor „Astra Blăjeană”, „Gazeta Târnavelor”, „Gazeta de Miercurea”, „Ghimpele”, „Acasă” și „Gând Românesc”. Totodată, este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 2002. A obținut Premiul pentru Literatură al Astrei – Despărțământul „Timotei Cipariu” Blaj (2002), Premiul pentru publicistică pe anul 2006 al revistei “Discobolul”, Premiul pentru Literatură „Octavian Goga” al Astrei pe anul 2007 și Premiul pentru literatură al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Alba-Hunedoara (2008).

Ion Dumitrel, președintele CJ Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.